Blodbadet i Stockholm

19 feb 2020 kl. 19:30 - 22:00

Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K.

I år er det 500 år siden, Kristian den Anden gik amok i Stockholms gader og slog mere end 80 svenskere ihjel. Det kom der som bekendt ikke noget godt ud af, det gør der jo sjældent, når mænd skal vise, at de er nogle fandens karle. Vi kigger bag om begivenheden, skræller lag af og fortæller også folkeeventyr, da vi er overbeviste om, at der ligger viden gemt i de gamle fortællinger, som vi ikke kan finde i de faktuelle beskrivelser. Vel mødt til to timers + pause
- et overflødighedshorn af en forestilling om en begivenhed, der i den grad har formet Norden

Hvad betyder blodbadet i dag? I Danmark? I Sverige? I Norge?

En norsk, en svensk og to danske historiefortællere tager fat i Blodbadet og lader sig inspirere til en aften fyldt med faktuelle beskrivelser, folkeeventyr og folkeviser. Vi har inviteret Norge med, fordi Kristian øvede sig på nordmændene inden han gik i gang med at hugge hovederne af folk i Stockholm i 1520, for præcis 500 år siden i år.

Hør Anna Lundquist fortælle gribende om Kristina Gyllenstjerna, der holdt stand mod Kristian´s belejring af Stockholm en hel sommer. 

Hør Svend-Erik Engh fortælle om Kristian's kærlighed til Dyveke.

Hør Hilde Eskild fortælle traditionelle eventyr!

Hør Mads Kristian Mikkelsen fra Vandrehistorien fortælle om Helligåndshuset og København i 1520. Helligåndshuset er et af de få huse, der stadig står fra 1520. Det fungerede som nonnekloster i 1520. Alligevel kan murene fungere som inspiration til fortællinger om den tid, der fulgte blodbadet i november 1520. 

Fortællere er Hilde Eskild i Norge, Anna Lundquist fra Malmö i Sverige, Mads Kristian Mikkelsen fra København og danske Svend-Erik Engh, der p.t. bor i Edinburgh i Skotland.