BLOMSTERDALEN – aftensamtale med Niviaq Korneliussen i NordOrd

Strandgade 91, 1401 København
03 nov 2021 kl. 20:00 - 21:15
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

Mød Niviaq Korneliussen i vores litteratursalon NordOrd, hvor hun fortæller om romanen Blomsterdalen, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Niviaq Korneliussen har lige fra sin debut markeret sig som en helt uomgængelig forfatter, der kommer til at forandre det grønlandske litterære landskab. Mød hende til en samtale om romanen og forfatterskabet.

Blomsterdalen
I Blomsterdalen er hovedpersonen, en ung grønlandsk kvinde, netop flyttet til Århus for at studere antropologi. Det er sin sag, når man ikke føler sig rigtigt hjemme, når dansk ironi preller af på en og en følelse af afmagt og uafvendelig undergang bare vokser. Samtidig kommer der bud fra kæresten i Tasiilaq, som har brug for støtte, efter at hendes unge kusine har taget sit eget liv. Hovedpersonens rejse til Tasiilaq bliver også en rejse ind i spørgsmålet om, hvordan man egentlig forholder sig til de mange selvmord i Grønland.

Romanen løber i to spor. Dels er der sporet med fortællingen om hovedpersonen og hendes kamp med sig selv og med kærligheden (romanen er også en sanselig kærlighedsroman), dels et nøgternt spor bestående af ganske korte tekster om selvmord, der tæller ned fra 45, som er det antal selvmord, der blev begået i Grønland i 2019.

Niviaq Korneliussen
Niviaq Korneliussen er født i 1990 i Nuuk og opvokset i Nanortalik, nu bor hun i Nuuk. Hun debuterede i 2014 med romanen HOMO sapienne, som satte fokus på ungdomskultur og kønsidentitet i Grønland. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og er siden blevet oversat til mere end 10 sprog. Blomsterdalen (Naasuliardarpi) udkom i august 2020 på både grønlandsk og dansk i et unikt samarbejde mellem forlaget Milik og Gyldendal. Den blev indstillet til både Kritikerprisen, Politikens Litteraturpris og Montanas Litteraturpris. Og altså Nordisk Råds Litteraturpris (der afsløres og uddeles 2. november).

Aftensamtale i NordOrd
Niviaq Korneliussen samtaler med Mai Misfeldt og besvarer derefter spørgsmål fra salen. Arrangementet varer i alt 75 minutter.

Salen åbner en time før arrangementet starter, og Blomsterdalen vil kunne købes til særpris i litteratursalonens café.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke