BØRNEFORESTILLING // Eventyret om drengen, der blev bortført af en havfrue

Strandgade 91, 1401 København
04 sep 2021 kl. 11:00 - 11:40
Super arrangør
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00

Eventyret om “Drengen der blev bortført af en havfrue,” er et færøsk eventyr, der beskriver en drengs forunderlige og skæbne-svangre vej gennem livet.

Allerede inden han fødes bliver han lovet væk til en havfrue af sin fattige far, der er fisker. Til gengæld for, at faderen altid skulle fange mange fisk.

Et løfte er et løfte, så da drengen fylder 18 år lader havfruen havet tage drengen og skylle ham op på en fremmed strand. Herefter udsættes han for mange svære og farlige prøvelser for at befri en jomfru, som holdes fanget af trolddom. Han må besejre trolde, kæmper og stærke naturkræfter som kommer til udtryk i ild, vand, jord og luft.

Ved hjælp af et sæt nøgler, en hemmelig bog, en tryllering og et støvleskaft får han til sidst befriet jomfruen, og de gifter sig. Han ønsker nu at besøge sine forældre, som han ikke har set i mange år, men vejen er lang og svær at finde. 

Undervejs svigter han et løfte til sin kone og “mister” hende. Opfyldt af trofast kærlighed til hende, finder han ad farefulde omveje dog tilbage til hende. De genforenes og lever lykkeligt til deres dages ende.

MEDVIRKENDE
Anette Nielsen, Lisbeth Christoffersen, Ilanni Jensen, Lidwien Vervloet
& elever fra Rudolf Steiner Skolen Kvistgård (eurytmister), Jo Rink
(fortæller), Anette Slaato (bratsch), Trine Opsahl (harpe), Lisa Marie Frost
& Anette Nielsen (scenografi), Ditte Tang Meldgaard (kostumer), Jesper
Kongshaug og Peter Krogh Nielsen (lys)

Profile picture
NJORD Festivalen

NJORD er Københavns vinterfestival for ny, nordisk kunstmusik. NJORD samler komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører i nordiske samarbejder og tværkunstneriske projekter.

NJORD finder sted fra den 3. - 4. september 2021

NJORD 2021 er muliggjort med støtte fra og i samarbejde med: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond // A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal // Augustinus Fonden // Beckett Fonden // Det Obelske Familiefond // Knud Højgaards Fond // Københavns Kommune // Politiken Fon­den //Solist­foreningen af 1921 // Statens Kunstfond // William Demant Fonden // Nordatlantens Brygge //  Cph Light Festival // Cph Volunteers // DR P2

Projektet er støttet af KODA Kultur // with support from KODA Culture.  

eventet sluttede

BØRNEFORESTILLING // Eventyret om drengen, der blev bortført af en havfrue

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke