Børneinddragelse i myndighedsudøvelse

26 maj 2021 kl. 09:00
31 maj 2021 kl. 18:30

Børneinddragelse i myndighedsudøvelse

Den 26. og 31. maj 2021 afholder Social Talks online event om børneinddragelse. Her kan du få skarpe faglige og personlige fortællinger fra forskeren, den tidligere anbragte, praktikeren, lederen og konsulenten, der har set lidt af hvert. Mellem oplæggene vil du få mulighed for at drøfte pointer og perspektiver fra oplæggene i en række faciliterede workshops med maks. 10 deltagere pr. gruppe. Programmet er det samme begge dage.

Der er i øjeblikket et vigtigt og voksende fokus på at få barnets egen stemme med i deres sager på myndighedsområdet. Der er endnu et stykke vej, før vi kan kalde os verdensmestre i børneinddragelse her i Danmark. Hvis vi skal blive dygtigere til at inddrage børnene i deres egne sager, så skal vi lytte til de gode erfaringer og den viden, der heldigvis findes masser af. Vi skal også starte en konstruktiv samtale med vores kolleger, samarbejdspartnere, leder, fagfæller og ikke mindst de børn, unge og familier, vi har mellem hænderne.

Med Børneinddragelse i myndighedsudøvelse ønsker Social Talks at zoome ind på hvordan den gode og kompetente børneinddragelse ser ud i myndighedsudøvelsen, hvad forskningen siger og hvordan inddragelsen blev oplevet af en tidligere anbragt.

Vi er taknemmelige for den støtte, vi har modtaget fra TrygFonden og Frederiksberg Fonden til at kunne realisere disse events. 

Fem talks:

Emme-Luna Löwe Jensen, tidligere anbragt ung: Hvad betyder det at blive inddraget i sin egen sag og blive lyttet til?

Hanne Warming, forsker, RUC: Hvad ved vi om børneinddragelse og hvordan har vores perspektiv på området ændret sig over tid?

Camilla Bek, socialrådgiver, Roskilde Kommunes familieafdeling: Hvordan ser den gode inddragelse af børn og unge ud, hvad skal der til?

Sara Arvid, leder i Forvisitationen, Roskilde Kommunes familieafdeling: Hvad kræver det af organisationen og ledelsen at sikre god børneinddragelse?

Jette Larsen, konsulent, Børns Vilkår: Hvordan kan vi understøtte, at barnet og barnets perspektiv inddrages i myndighedsarbejdet?

Vi afholder de to events på forskellige dage og tidspunkter for at flest muligt kan være med. Du kan tilmelde dig enten den 26. maj kl. 9.00-12.30 eller den 31. maj kl. 15.00-18.30.

Program:

Intro – 45 minutter

Velkomst, program og praktik. Oplæg fra Hanne Warming efterfulgt af 1. workshop.

Pause – 5 minutter

Første runde – 1 time

Oplæg fra Roskilde kommune ved Camilla Bek og Sara Arvid efterfulgt af 2. workshop.

Pause – 20 minutter

Anden runde – 1 time

Oplæg fra Emme-Luna Löwe Jensen, tidligere anbragt og Jette Larsen konsulent fra Børns Vilkår efterfulgt af 3. workshop.

Afrunding – 20 minutter

Opsamling fra workshops og afrunding ved Niels Christian Barkholt.

Social Talks - videndeling på børneområdet

Social Talks bygger bro mellem forskning og praksis og deler de bedste praksisser på tværs af Danmark for at løfte børns og unges trivsel.

Vi ønsker at inspirere og understøtte, at viden og erfaringer bliver delt i praksis blandt de medarbejdere, beslutningstagere og frivillige, der står med børn, unge og familier mellem hænderne. Vi udvikler passionerede talks med praktikere, forskere, beslutningstagere og brugere, så deres viden og erfaring bliver til at føle på. Vi afvikler events, webinarer, mv., hvor talks er afsæt for videndeling og lærende samtaler på tværs af aktørerne på børneområdet. Talks bliver optaget og delt på sociale medier og vores hjemmeside (www.socialtalksonline.dk), hvor man også kan finde værktøjer og mere viden om emnerne.

Har du spørgsmål eller kommentarer så skriv til ncb@socialtalksonline.dk

Følg os på Instagram, Facebook eller LinkedIn.

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke