Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Broderi & Fortællinger

Afholdt event

Broderi & Fortællinger

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

15 nov 2017 kl. 18:30 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Vi spreder lys i novembermørket, når garvede brodøser og nysgerrige nybegyndere samles for at genoplive broderiets nørklende kunst.
Line Rix fra Kit Couture fortæller om sit arbejde med at gendyrke broderiet
- og mens vi bagefter broderer i stilhed, læser skuespilleren Anette Støvelbæk fortællinger højt for os.

Hvad?
Vi lyser op i novembermørket med en aften i broderiets og fortællingernes tegn. Undervejs lærer vi lidt om broderiet som tradition, kunsthåndværk og spirende trend – samtidig med, at vi nyder at koncentere os og være tavse sammen mens vi lytter til fantastiske fortællinger.


Undervisere:
Line Rix har altid arbejdet design - og er entreprenør og erhvervskvinde. De senere år har hun med Kit Couture kastet sig over at genopdyrke og nyfortolke det klassiske håndarbejde – men helt nye mønstre og kurser i de gamle teknikker. Til Broderi & Fortællinger zoomer hun ind på broderiet. Nybegynderne bliver hjulpet godt i gang af hende og de trænede brodøser, der også gerne vil øse af deres viden.

Annette Støvelbæk er skuespiller, og udover at være kendt fra film, tv-serier og teaterscenerne, har hun også indtalt en lang række lydbøger. Til Broderi & Fortællinger har hun fået frie hænder til at læse de tekster højt for os, som hun i særligt højt grad har lyst til at dele med os andre.

Hvorfor?
Rektor for Samtidens Akademi, Nadja Pass, begrunder, hvorfor Broderi & Fortællinger er på programmet:

Den generation jeg selv tilhører – os, der er de midaldrende lige nu – kommer til at være unikke i verdenshistorien, fordi vi som den eneste generation voksede op stort set analogt og med bedsteforældre, der havde mange af de gamle dyder intakt, som de kunne give videre til os – og samtidig var unge nok til at nå at blive fortrolige med det digitale. Derfor har vi et særligt ansvar for at sikre, at håndværk og håndarbejde ikke forsvinder med de ældre generationer – men at vi udvikler samlingspunkter og formater, der gør det nemmere for de ældre generationer at videregive deres kunnen. I nogle former og formater, der lader sig gøre i den moderne hverdag.

Med Samtidens Akademi prøver jeg derfor på mange vidt forskellige måder at bygge bro mellem generationerne, nybegyndere og eksperter – folk med forskellige faglige baggrunde, teknikker og erfaringer.

Desuden vil jeg meget gerne understøtte genopdyrkningen af gamle dyder, sysler og håndværk, fordi jeg tror, de kan tilføre samtiden og vores moderne liv noget vigtigt. Der er så meget materialefornemmelse, sanselighed, finmotorik og fornemmelse for, hvordan tingene bliver til, gemt dér.

Endelig længes jeg efter nye måder at være sammen på, der rummer masser af nærvær og hvor vi tør være tavse sammen i fælles fordybet koncentration. Det håber jeg alt sammen, Broderi & Fortællinger kan bidrage til.

Hvem kan være med?
Alle kan være med. Hvis du aldrig har prøvet at brodere så meget som et sting før, bliver du hjulpet godt i gang – hvis du er trænet, håber vi du vil øse af dit vid, så nybegynderne kommer godt i gang.

Tid & Sted:
15. november 2017 fra 18.30 til 20.30 i Klub, Linnesgade 25 – lige ved Nørreport og Torvehallerne.

Pris:
100 kroner pr. person, der inkluderer kaffe, te og isvand.
Har du lyst til noget mere fancy, kan du købe vin, øl, sodavand og lidt sødt i baren.
Medbring dit eget broderi eller køb et begynder-kit til 65 kroner, når du ankommer.

Materialer:
Er du godt i gang med at brodere, så tag dit eget broderi med – og har du rester liggende derhjemme, må du også hellere end gerne medbringe dem.

Er du nybegynder, har Line Rix sammensat et lille begynder-kit, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme igang. Det kan du købe til en særpris på 65 kroner, når du ankommer til arrangementet.


Arrangør

Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk

Lokation

Klub, Linnésgade 25, 1361 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .