Broderi & Fortællinger

15 nov 2017 kl. 18:30 - 20:30
Super arrangør
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

Vi spreder lys i novembermørket, når garvede brodøser og nysgerrige nybegyndere samles for at genoplive broderiets nørklende kunst.
Line Rix fra Kit Couture fortæller om sit arbejde med at gendyrke broderiet
- og mens vi bagefter broderer i stilhed, læser skuespilleren Anette Støvelbæk fortællinger højt for os.

Hvad?
Vi lyser op i novembermørket med en aften i broderiets og fortællingernes tegn. Undervejs lærer vi lidt om broderiet som tradition, kunsthåndværk og spirende trend – samtidig med, at vi nyder at koncentere os og være tavse sammen mens vi lytter til fantastiske fortællinger.


Undervisere:
Line Rix har altid arbejdet design - og er entreprenør og erhvervskvinde. De senere år har hun med Kit Couture kastet sig over at genopdyrke og nyfortolke det klassiske håndarbejde – men helt nye mønstre og kurser i de gamle teknikker. Til Broderi & Fortællinger zoomer hun ind på broderiet. Nybegynderne bliver hjulpet godt i gang af hende og de trænede brodøser, der også gerne vil øse af deres viden.

Annette Støvelbæk er skuespiller, og udover at være kendt fra film, tv-serier og teaterscenerne, har hun også indtalt en lang række lydbøger. Til Broderi & Fortællinger har hun fået frie hænder til at læse de tekster højt for os, som hun i særligt højt grad har lyst til at dele med os andre.

Hvorfor?
Rektor for Samtidens Akademi, Nadja Pass, begrunder, hvorfor Broderi & Fortællinger er på programmet:

Den generation jeg selv tilhører – os, der er de midaldrende lige nu – kommer til at være unikke i verdenshistorien, fordi vi som den eneste generation voksede op stort set analogt og med bedsteforældre, der havde mange af de gamle dyder intakt, som de kunne give videre til os – og samtidig var unge nok til at nå at blive fortrolige med det digitale. Derfor har vi et særligt ansvar for at sikre, at håndværk og håndarbejde ikke forsvinder med de ældre generationer – men at vi udvikler samlingspunkter og formater, der gør det nemmere for de ældre generationer at videregive deres kunnen. I nogle former og formater, der lader sig gøre i den moderne hverdag.

Med Samtidens Akademi prøver jeg derfor på mange vidt forskellige måder at bygge bro mellem generationerne, nybegyndere og eksperter – folk med forskellige faglige baggrunde, teknikker og erfaringer.

Desuden vil jeg meget gerne understøtte genopdyrkningen af gamle dyder, sysler og håndværk, fordi jeg tror, de kan tilføre samtiden og vores moderne liv noget vigtigt. Der er så meget materialefornemmelse, sanselighed, finmotorik og fornemmelse for, hvordan tingene bliver til, gemt dér.

Endelig længes jeg efter nye måder at være sammen på, der rummer masser af nærvær og hvor vi tør være tavse sammen i fælles fordybet koncentration. Det håber jeg alt sammen, Broderi & Fortællinger kan bidrage til.

Hvem kan være med?
Alle kan være med. Hvis du aldrig har prøvet at brodere så meget som et sting før, bliver du hjulpet godt i gang – hvis du er trænet, håber vi du vil øse af dit vid, så nybegynderne kommer godt i gang.

Tid & Sted:
15. november 2017 fra 18.30 til 20.30 i Klub, Linnesgade 25 – lige ved Nørreport og Torvehallerne.

Pris:
100 kroner pr. person, der inkluderer kaffe, te og isvand.
Har du lyst til noget mere fancy, kan du købe vin, øl, sodavand og lidt sødt i baren.
Medbring dit eget broderi eller køb et begynder-kit til 65 kroner, når du ankommer.

Materialer:
Er du godt i gang med at brodere, så tag dit eget broderi med – og har du rester liggende derhjemme, må du også hellere end gerne medbringe dem.

Er du nybegynder, har Line Rix sammensat et lille begynder-kit, der indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme igang. Det kan du købe til en særpris på 65 kroner, når du ankommer til arrangementet.


Profile picture
Samtidens Akademi
Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke