Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed

Afholdt event

Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed

Fra DKK 200,00

Sted

Dato

09 apr 2022 kl. 13:00 - 15:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Da jeg var ung i 70’erne og ivrig efter at lære om gastronomi foregik dette ofte på rejser, som regel til Frankrig sammen med min familie. Meget tidligt blev jeg og mine søstre, af mine forældre, introduceret til levende snegle der vandrede henover en tallerken spækket med, for os danske børn, besynderlige skaldyr, og mange andre mindeværdige serveringer.

Og så var der jo vinene ifølge min far. I følge ham var det ikke så forfærdeligt kompliceret, for den seriøse del af Vinens Verden kunne holdes indenfor de franske grænser, og dog…. Der var lige en enkelt afstikker, og det var de 3 B’er fra Italien. Vin var noget man skulle kunne på fingerspidserne f.eks de vigtigste kommuner i Bourgogne og de større slotte fra Bordeaux. De 3 B’er der selvsagt står for Barolo, Barbaresco og Brunello, var ikke lige så vigtige, men skulle dog kunne huskes i en nødsituation. Udover dette var der ikke meget at skrive hjem om, på nær måske nogle enkelte ikoniske vine fra Rioja, men det var jo Francos Spanien, og landet var ikke rigtig med i ligningen i 70’erne

Jeg havde sådan set ikke smagt nogle af de 3 B’er før Carlo Merolli startede Italiensk Vinklub op på Classensgade i 80’erne, og det var blevet moderne selv at lave sin egen pasta, kysse på italiensk, drikke espresso på små fortovscaféer der langsomt åbnede rundt omkring i København, og hvis man havde råd, blev der med omhyggelig nærighed, strøget ægte parmesan udover pastaen. Den havde afløst et brækstinkende savsmuldslignende pulver af samme art, der også postulerede parmesan på pakningen.

Italien var det nye hipster og Carlo Merolli var helten der skulle indføre os allesammen i støvlelandets vidunderlige vine. Meget vin drak vi, og næsten lige så meget er forsvundet ud af hukommelsen, men de 3 B’er består. Man kan sige at Barolo og Barbaresco er lavet ud fra samme koncept og kommer fra samme region, og sidstnævnte er, omend ufortjent, så dog røget lidt ud af tavlen de senere år. Derimod er der fuldt tryk på både Barolo og Brunello.

Hvad er Barolo så?

Barolo er den mest kendte vin fra Piemonte i det nordlige italien. De bedste huse opererer i udbredt grad med et enkeltmarksystem a la det vi kender fra Bourgogne, og nebbiolo-druerne dyrkes primært omkring byerne, Barolo, La Morra, Castiglione, Falletto, Serralunga d’Alba og Monforte d’Alba. Det har sikkert bidraget til vinens berømmelse at det var den førende vin i kongedømmet Savoy, og den blev derfor kaldt kongernes vin.

Man kan også påstå at at Barolo er kongen af tannin-spækket vin, hvilket for de bedstes vedkommende gør dem nærmest udrikkelige i minimum de første 10 år af deres liv. Der er, med mere eller mindre held, lavet talrige eksperimenter med at gøre Barolo tidligere venlig, men de mest klassiske huse, der også bliver betegnet som traditionalisterne, benytter stadig de gamle metoder. Dette giver til gengæld vine med utrolig lang holdbarhed, og en smuk balance og kompleksitet når de så endelig folder sig ud.

Signaturnoterne i Barolo er mørke bær som sorte kirsebær, blomme, sort tobak, trøffel og tjære, hvilket giver vinene et udpræget maskulint udtryk.

Hvad er Brunello?

 Brunelloens historie kan som måske den eneste vin i verden føres tilbage til en enkelt mand. Han hed Ferruccio Biondi-Santi. Han lavede den første Brunello på en mark udenfor den toscanske landsby Montalcino i 1865. Ambitionerne for denne nye vin var så høje at der frem til 1945 kun blevet fremstillet 8 årgange. I forhold til de mere kendte vine fra Chianti, er Brunello en dybere og mere seriøs vin. Godt nok er Chianti Classico kommet gevaldigt efter det i de sidste 10 år, men der er ingen tvivl om at Brunelloen er den vintype der nyder højest prestige i Toscana. Selve navnet Brunello er navnet på druen, som man oprindeligt troede var sin egen, men som senere har vist sig at være en klon af den klassiske Sangiovese, der er mest berømt i Chanti.

En Brunello skal have lagret i minimum 5 år, hvor af 2 år skal være på fad, inden den bliver frigivet. Den følger altså det mønster vi kender fra nogle af verdens mest klassiske rødvinsregioner som Bordeaux og Rioja.

Signaturnoterne i en Brunello er granatæble, kirsebær, kaffe, mørk chokolade, breakfast tea, lys pibetobak og soltørrede tomater, hvilket giver en vin med medium tyngde og stor kompleksitet der kan lagre i over 10 år.

Lokation

Frederiksberg Vinhandel Frederiksberg Vinhandel, Frederiksberg Allé 25, 1820 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .