Byen er en scene - byvandring på Ofelia Plads med Lars Halby og Mira M. Cordsen

10 jun 2018 kl. 13:00 - 15:00

Sankt Annæ Plads, Sankt Annæ Pl., København

Byen er en scene - byvandring på Ofelia Plads og Krøyers Plads ved Lars Halby og Mira M. Cordsen

Ofelia Plads, der er placeret på Kvæsthusmolen, er Københavns nyeste hotspot med et dynamisk og levende byliv, der allerede summer af aktiviteter såsom pop-up arkitektur, gadeteater, musikfestivaler, kunstudstillinger og vandglade gæster. Ofelia Plads er også Det Kongelige Teaters nye udendørs scene og legeplads.

Vi går på opdagelse på Ofelia Plads, tegnet af Lundgaard og Tranberg, hvorfra vi også ser operaen. Vi går ned i en p-kælder, hvor man efter sigende bliver iscenesat.
Byen skal i dag kunne imødekomme et hav af udendørs aktiviteter og er blevet et scenerum for oplevelser. Tænk eksempelvis på den store festivalisering, der er sket af byrummet.
Byplanlæggere er i dag nødt til at forholde sig til denne udvikling, og forme de offentlige byrum så de kan rumme store events og festivaler. Er det lykkes på Ofelia Plads og hvordan er det gjort?

Vi fortæller desuden om skuespilhusets tilblivelse og flotte samspil med Kvæsthusmolen og Københavns Havn.

Turen fortsætter over inderhavnsbroen til Krøyers Plads, der nu huser eksklusive boliger tegnet af COBE og Vilhelm Lauritzen arkitekter. Hvilke byrum er opstået her, og hvilken atmosfære har Krøyers Plads fået?

Hvad er egentlig fremtidsplanerne for Papirøen, der både har huset den danske presse avispapir lager og Copenhagen Streetfood?

Turen starter ved Skt. Annæ plads, hvor vi ser på renoveringen af denne smukke by-akse. Vi slutter ved Broens Madmarked på den grønlandske handelsplads- Københavns nye gastronomiske mødested, hvor dem der lyster kan prøve lækkerierne.

Turen varetages af formidler Lars Halby, der bl.a. har en baggrund som formidler for Det Kongelige Teater og Realdania By og Byg samt Mira M. Cordsen, der designer arkitektur-byvandringer og ekskursioner og har en baggrund som cand.comm i Performance Design.

Byvandring Ofelia Plads

Salg lukket