Spring til hovedindhold

Byvandring: Glamour og gadeliv i 1761. På tur i Frederik 5.’s København

Byvandring: Glamour og gadeliv i 1761. På tur i Frederik 5.’s København

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

29 aug 2024 kl. 15:00 - 17:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

I 1761 kunne man opleve København på en helt ny måde. Kong Frederik 5. havde et par år forinden bestilt et helt særligt kort, som viste byen med alle dens slotte, kirker, offentlige bygninger og huse set fra oven. Ingeniøren Christian Gedde fik opgaven og kunne nu levere det seks kvadratmeter store kort. Det var en teknologisk bedrift, der fremviste kongens København i al sin pragt. På denne byvandring tager vi kortet i hånden og går ud for at opleve den by, som det afbilleder. Arkivar Peter Wessel Hansen fortæller skæbnehistorier om bylivet som det udspillede sig i året 1761. Det hele var nemlig knapt så pænt, som kortet gav udtryk for. Vi skal også høre om en række fejl på kortet samt om dets helt særlige værdi som historisk dokument.

Arrangør

Københavns Stadsarkiv er et byarkiv. Arkivet indsamler arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og dens udvikling.

Lokation

Mødested foran Københavns Rådhus, Københavns Rådhus, 1599 København V

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori