spring til hovedindhold

Byvandring i Gl. Lejre

Byvandring i Gl. Lejre

Fra DKK 40,00

Sted

Dato

05 maj 2024 kl. 13:30 - 15:00

Beskrivelse

Kom med, når Lejre Museum og Lejre Museumsforening inviterer på byvandring i Gl. Lejre søndag d. 5. maj kl. 13:30. Eva Nielsen og Vivian Møller, der begge er frivillige ved Lejre Arkiv, vil denne forårsdag guide os langs østsiden af Orehøjvej og fortælle om de spændende livshistorier og forunderlige fortællinger, som bygningerne bærer på. Dagens tur fokuserer på Gl. Lejre i første halvdel af 1800-tallet.

Vi begynder ved Lejre Museum, der ligger i den charmerende firlængede Hestebjerggård. Her vil vi blandt høre historien om Gl. Lejres egen "Jeppe på Bjerget".

Fra museet går vi forbi tre huse, der hver især har deres egne historier at fortælle om livet i landsbyen. Første stop er ved nr. 6, en bolig der gemmer på en imponerende 75 år lang ægteskabshistorie. Dette hus har være hjem for en række stærke kvinder, en stenhugger, en skomager, en jernbanearbejder og en plejedatter gennem tiden. Videre til nr. 8, der engang husede en fattig daglejerfamilie, og nr. 10, der blev bygget som jordemoderhus. Hvert hus bærer på sin egen unikke fortælling om livet, arbejdet og de mennesker, der gjorde Gl. Lejre til det, landsbyen var.

Dagens sidste stop er Gl. Kongsgaard, hvor vi, hvis tiden tillader det, blandt andet skal høre historien om hvordan Lejreskatten blev fundet Gl. Kongsgaards jorde.

Kom med til denne hyggelige dag i Gl. Lejre, hvor vi skal høre husenes historier, og få et glimt af livet, der engang var, i Gl. Lejre.

Tid, pris, sted

Søndag d. 5. maj 2024 kl. 13:30-15:00. Byvandringen varer ca. en time og efterfølgende er der kaffe og kage på Gl. Kongsgaard med mulighed for at stille spørgsmål.

Pris: 40 kr. inklusiv kaffe og kage. Byvandringen er gratis for medlemmer af Lejre Museumsforening, men kræver tilmelding.

Sted: Vi mødes på parkeringspladsen foran Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Foto: Orehøjvej 8, Lejre Lokalarkiv

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder