Byvandring på Banen - Jernbanebyen i fortid og fremtid.

Tapperitorvet 3, 1799 København V
18 sep 2021 kl. 10:00
30 okt 2021 kl. 12:00
Super arrangør
Billetter DKK 125,00
Billetter DKK 125,00


Tag på opdagelse i det gamle jernbaneterræn ved Otto Busses Vej, på en industri-, natur og oplevelses-jernbanetur i et ukendt hjørne af København.

Mellem Vesterbro og Sydhavnen ligger DSB’s gamle terræn af værksteder og rangerspor. Det eksisterede i over 100 år af de store tandhjul i DSB's drift. Men for offentligheden er det ukendt område, som er kommet i planlæggernes fokus.

Turen til det ukendte område er også en rejse til jernbanens storhedstid, hvor området blev udbygget fra 1909 og fremad. Se lokomotivværkstedet, reservedelslageret og "Kineserbyen" ved Otto Busses Vej. Nogle steder er der stadig aktive værksteder, men andre bygninger har ændret funktion. Det er også et område med træer, buskads og gammel plantage mellem spor og sveller.

Undervejs fortæller vi om områdets udvikling gennem årtier, bevarelse af byggeri, oprensning af jord, og forskellige visioner for stedet.

Turen slutter ved BaneGården, der er Årstidernes nye sted i København med salg af økologisk grønt, kunsthåndværk lækkerier og egen café.

Guider: Thomas Warburg, Kirsten Winther, o.a.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke