C.F. Tietgens Fodspor. En historiefortælling.

24 okt 2020 kl. 14:00 - 17:00

Mange kender i dag begrebet ”Tietgen” fra stednavne som Tietgenkollegiet eller Tietgenbyen ved Odense.

Men i disse iværksættertider (entrepreneur/start up) er det ikke nødvendigvis alle, som husker ham som stifter af KTAS med telefonnummer 1!

C.F Tietgen var serie-iværksætter og kunne have kørt alle over i ”Løvernes Hule”. Han tog B & W på Børsen og stiftede De danske Sukkerfabrikker og De danske Spritfabrikker – senere fusioneret til Danisco.

Oplev C. F. Tietgens liv denne eftermiddag, hvor vi starter i en af Christianshavns mest autentiske og smukke købmandsgårde – Heerings Gaard - beliggende på Oven gaden Neden vandet 11. Her skal vi se Tietgens kontor, telefon og opleve en time med levende mundtlig fortællekunst, hvor fortælleren Dorte Futtrup deler sin formidable viden om Tietgen med deltagerne.

Vi styrker os efterfølgende med et glas Cherry Heering inden vi begiver os ud i en byvandring i København K med Københavner guiden Lars Hermann. Vi slutter i Bredgade/St. Kongensgade ved Marmorkirken, som Tietgen færdiggjorde og skænkede det danske folk. Kirken ligger i aksen Amalienborg-Amaliehaven-Operaen.

Varighed 3 timer. Vi går cirka 5 km. Ikke egnet for gangbesværede. Mødested Christianshavns Metro ved opgangen.

Mobiltelefoner bedes indstillet på lydløs eller helt slukket.