CÆCILIE NORBY // BENJAMIN KOPPEL // KENNY WERNER // SCOTT COLLEY // PETER ERSKINE

24 maj 2019 kl. 21:00 - 23:00

Klejtrup, Musikbakken 2, 9500 Hobro

Alle kan vælge Masterclass med Peter Erskine (Inkluderet i prisen). Kl 18.00-19.00 Koncerten starter 21.00. 

Benjamin Koppel og Cæcilie Norby tager udgangspunkt i Koppels snart 97-årige tante Annas lange liv med særlig fokus på hendes flugt under 2. Verdenskrig. Sammen har de to kunstnere skabt musik og poesi til hendes fortællinger om krig, håb og drømme.

Musikken og poesien til “ANNAS FLUGT” er blevet til virkelighed efter musiker og komponist Benjamin Koppel gennemførte og optog en række lange samtaler med sin tante Anna om hendes lange og begivenhedsrige liv i hendes hus i en forstad til Paris.

Samtalerne har Benjamin Koppel efterfølgende komponeret musik til og videregivet som historier til sangerinde og tekstforfatter Cæcilie Norby, som endeligt har skrevet poesi til Annas fortællinger og sat tekst til Benjamins sangcyklus, så de nu består af 10 sange og godt og vel 65 minutters musik.

Musikken og teksterne til ”ANNAS FLUGT” tager udgangspunkt i forskellige hjørner af Annas liv med særlig fokus på flugten fra Danmark og tiden i Sverige, mens krigen rasede i det øvrige Europa. Men også håb, drømme, ængstelighed og ensomhed er tekstlige fikspunkter.

”ANNAS FLUGT” blev uropført i forbindelse med den jødiske kulturfestival i 2018 i København, og nu i det nye år opføres musikken igen ved udvalgte koncerter bl.a. med koncerten i DR Koncerthusets Studie 2.

Til koncerten tæller orkestret et stjernehold bestående af:

  • Cæcilie Norby (vokal)
  • Benjamin Koppel (saxofon)
  • Peter Erskine (trommer)
  • Scott Colley (bas)
  • Kenny Werner (klaver)