spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

CÆCILIE NORBY

Afholdt event

CÆCILIE NORBY

Fra DKK 200,00

Sted

Dato

07 mar 2015 kl. 20:30 - 22:30

Beskrivelse

7. marts 2015 kl. 20.30

Entré: 200 kr. (medl. 150 kr.)

Forsalg: Turistkontoret 8634 1400
eller online:

KONCERT:
www.billetto.dk/caecilie-norby

Det her er en enestående oplevelse: Cæcilie Nordby tager på en intim turne med Lars Danielsson (kontrabas). De spiller sange fra Cæcilies STORE bagkatalog ... begrænset antal pladser!

Den danske jazzsangerinde er som den gode flaske rødvin i samlingen, der bliver bedre og bedre med årene. Det er utroligt, som hun kan overgå sig selv, år for år, plade for plade. Et enigt anmelderkorps har taget hendes to nyeste udspil, Slow Fruit (2005) og I Had A Ball (2007), til sig med ord, der sjældent ses smukkere: "Så melodisk formfuldendt, at man må slå efter i covernoterne for at tjekke, at der ikke er tale om en version af en glemt klassiker", skrev Jyllands-Posten om førstnævnte, mens B.T. konstaterede, at Cæcilie er en "dronning i verdensklasse" og ledsagede udnævnelsen af samme album med fem stjerner. Blot for at citere fra to medier.

Superlativerne var ved at træde hinanden over tæerne, men der ER også tale om usædvanlige plader. Og Cæcilie Norby er en usædvanlig kunstner. Hun har altid tænkt, levet og åndet musik. Hun er født og opvokset i et musikalsk hjem (moderen er operasanger, faderen komponist), og hun begyndte derfor selv at optræde tidligt. I starten og midten af 1980´ene var hun frontfigur i jazz-, funk- og fusionsgrupperne Street Beat og Frontline, men første gang et stort publikum for alvor stødte på hende, var i 1986, hvor hun var den ene vokale halvdel i One Two. Med en særlig westcoast-inspireret funky, poprockstil scorede gruppen nogle solide radiohits med bl.a. Midt i en drøm, Billy Boy, Hvide løgne og Jeg ka´ gi´ hva´ du vil ha´ og solgte vognlæs af deres to dansksprogede plader, One Two (1986) og Hvide løgne (1989).

Efter et engelsksproget album, Getting Better (1993), kastede One Two håndklædet i ringen, og Cæcilie Norby sprang kort tid efter ud som fuldblods jazzsangerinde med en respektindgydende indlevelse i sit sangforedrag på debut-cd´en Cæcilie Norby (1995). Internationale jazzkoryfæer som trompetisten Randy Brecker, pianisten Chick Corea, tenorsaxofonisten Rick Margitza og trommeslageren Billy Hart stod i kø for at medvirke på cd´en, som var det første danske album på det højt estimerede amerikanske jazzpladeselskab Blue Note. Inden nogen kunne nå at blinke, var Cæcilie Norby landets populæreste jazzsangerinde og den eneste med et reelt pladesalg uden for landets grænser.

Sådan har det været lige siden. Hendes personlige blanding af pop og jazz på My Corner Of The Sky (1996) behagede mere end 70.000 pladekøbere, som er uhørt for en jazzplade, og der var bud efter Cæcilie, som turnerede med materialet i tre uger i Japan, tre uger i USA og hele fire måneder i Europa henover sommeren 1997.

På det næste album, Queen Of Bad Excuses (2000), brød hun formlen fra de to foregående plader ved at skrive alle numrene selv, enkelte dog sammen med sin faste bassist Lars Danielsson, som også var co-arrangør og co-producer, og som lige siden har været hendes faste partner. Albummet udkom i Europa, Australien, Japan og Sydafrika og blev favorabelt modtaget over alt.

Efter den rigt orkestrerede First Conversation (2002) udgav Cæcilie Norby endelig dét livealbum, som hendes store fanskare havde sukket efter i årevis. Når alt kommer til alt, har hun trods alt givet mere end 2.000 koncerter verden over i tidens løb, så scenen er nærmest blevet hendes andet hjem. Spillestederne Pizza Express Jazz Club i London og Sunside Jazz Club i Paris lagde lokaler og publikum til, og de to metropoler gav albummet dets titel London / Paris (2004), der udkom som det første album på det nystartede pladeselskab Copenhagen Records.

Cæcilie Norby tog året efter tråden op fra Queen Of Bad Excuses ved på ny at stå stort set for det hele selv på Slow Fruit (2005). På cd´en medvirkede trompetisten Randy Brecker på tre numre, og i sangen Big Time sang Cæcilie duet med Curtis Stigers. Det var således yderst kompetente kræfter, hun arbejdede med, og derfor var det ingen tilfældighed, at cd´en fik så flot en modtagelse af både kritikere og publikum.

Der var også stor interesse for Slow Fruit uden for Danmark, og i efteråret 2007 udkom albummet i Italien, Polen og Tyskland, hvor hun også turnerede intensivt i slutningen af året. På samme tid udgav hun herhjemme cd´en I Had A Ball. Greatest And More (2007), der var indspillet live med Klüvers Big Band.

Efter 25 år som professionel sangerinde er Cæcilie Norby således stadig - og som noget helt ekstraordinært - på toppen. Et væld af titler og hædersbevisninger er faldet ned over hende i tidens løb, og ni Grammy- og Danish Music Awards-nomineringer vejer også tungt og taler deres tydelige sprog, men Cæcilie er ikke synderligt optaget af den slags. I hendes verden er der kun én ting, der tæller, og det er musikken. Som den har gjort, siden hun blev født.

Arrangør

Lokation

Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .