CAFx 2019 - Bauhaus, Boligdrømme og Bæredygtighed i Bellahøj - Byvandring

06 apr 2019 kl. 11:00 - 13:00

ved Bellahøj svømmestadion, Bellahøjvej 1, 2700 København

Join us on a walk in one of the welfare city’s landmarks, Bellahøj, and learn about the present-day plans of renovation.

Tag på byvandring til velfærdsbyens fyrtårne Bellahøjhusene og hør om nutidens renoveringsplaner.


Bellahøjhusenes cutting-edge elementbyggeri og organiske landskabsarkitektur slog akkorden an til efterkrigstidens bedrift med at bygge gode boliger til folket. Arkitekterne var fremtrædende og politisk engagerede som kommunisten og Bauhaus-læreren Edvard Heiberg og hans samarbejdspartner i Kooperative Arkitekter, Svenn Eske-Kristensen. De enslignende Bellahøjhuse er faktisk forskellige og blev kaldt ‘havregrynshusene’, fordi huslejen var så høj, at pionererne måtte spise havregryn. Bellahøj har bl.a. huset beboere som havearkitekten C. Th. Sørensen og den socialdemokratiske helt fra tv-serien “Krøniken”. Siden har bebyggelsen haft udfordringer med bæredygtighed - både miljømæssigt og socialt, ligesom Bellahøjmarken risikerer at blive affredet og fortættet med nyt boligbyggeri. Renoveringen af denne almennyttige perle er ikke ukompliceret.

Byvandring med kulturhistoriker Jannie Bendsen, medforfatter til bogen “Bellahøj historien om en bebyggelse” og Sonja Poll, landskabsarkitekt og datter af den berømte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen.

The event will be in Danish / Arrangementet vil være på dansk.

Mødested: På hjørnet af Bellahøjvej og Frederikssundsvej, ved Bellahøj svømmestadion.

Billet

DKK 90,00 + DKK 11,74 gebyr

Festivalmarmbånd

DKK 50,00 + DKK 8,74 gebyr