CAFx: Mani.Matta + Raw Elegance

09 apr 2019 kl. 20:00 - 21:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

Mani.Matta & Raw Elegance: Percussion and Architecture

Copenhagen Architecture Festival og Absalon byder velkommen til en aften fyldt med moderne film- og performancekunst med fokus på med kærlighed til musik og arkitektur.

I dokumentarfilmen Mani.Matta kaster instruktør og scenograf Rikke Benborg sig, sammen med den dansk taiwanesiske percussionist og performer Ying-Hsueh Chen, ud i en filmisk fortolkning af komponisten Pierluigi Billone’s musikstykke Mani.Matta. Mani betyder hænder og henviser til hænder, der skaber lyd i berøring med diverse slagtøjsinstrumenter, og Matta henviser til den amerikanske arkitekt/kunstner Gordon Matta-Clark som blev kendt i 1970’erne for hans arkitektoniske værker, kaldet Building Cuts, hvor forladte bygninger bogstavelig talt blev skåret op i sektioner og fjernet, således at udsynet blev anderledes og perspektivet åbnet. 

Filmen har ingen dialog eller konkret narrativ, men fungerer som visuelt akkompagnement til Chen’s performance. Efter filmen vil Ying-Hsueh Chen tranformere Absalon og tilbyde hendes publikum en oplevelse bestående af ritualistisk, moderne performancekunst ved hjælp af geometriske objekter og visuals af britiske Max Morris-Doherty. Chen afslutter aftnen med en percussion optræden af ‘Psappha’ skrevet af den græsk-franske arkitekt og komponist Jannis Xenakis.

Tak til Dansk Komponist forening 

Instruktion & scenografi: Rikke Benborg
Percussionist: Ying-Hsueh Chen
Visuals: Max Morris-Doherty

Film: Rikke Benborg, 2018, 20 min

Tirsdag 9/4
Absalon
Kl. 20.00-21.00
50 kr.

mani.matta + Raw Elegance

DKK 50,00 + DKK 5,00 gebyr