CAFX: SuperDesign

09 maj 2018 kl. 17:00 - 19:00

Øst for Paradis, Paradisgade 7, 8000 Aarhus


Copenhagen Architecture Festival (CAFx) ruller ud i maj med en række interessante arkitekturfilm. Er du medlem og er du hurtig, kan du én af de få gratis billetter, som Forbundet Arkitekter og Designere deler ud til udvalgte film i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

I Aarhus skal vi se filmen SuperDesign om radikalt design i Italien i 70erne. Introduceres af SLETH arkitekter.

SUPERDESIGN
Francesca Molteni/2017/Italien/62 min./Italiensk w. English subtitles.
En retrospektiv dokumentar om den Radikale Bevægelse i Italien, berettet af hovedpersonerne - lettere excentriske hippier og revolutionære.

Med frisk mod og revolutionær attitude stillede Italiens radikale bevægelse omkring 1968 spørgsmålstegn ved arkitekternes ansvar og arbejdede aktivt for at forandre samfundet. SuperDesign samler 19 nøglespillere fra den banebrydende designpraksis. Gennem deres personlige beretninger sporer Francesca Molteni en historie og arv efter bevægelsen. Filmen er en inspirerende tidsmaskine, der tager dig tilbage til en tid, hvor alt syntes muligt og design kunne forandre verden. Samtidig stiller den spørgsmålet om, hvad vi kan lære af bevægelsens eksperimenter i en tid, hvor kulturelle forandringers hastighed ikke blot har resulteret i en generaliseret konformitet, men også i værditab og morgenluft for populistiske partier og nationalistiske bevægelser?

Q&A med filmens instruktør. Filmen blev lavet parallelt med bogudgivelsen SuperDesign: Italian Radical Design 1965-1975 (2017) af Maria Christina Didero.
SLETH arkitekter introducerer filmen og deler deres fascination af italiensk avantgarde-arkitektur fra sen-1960erne.

Medlem FAOD

Salg lukket


venteliste

Salg lukket