eventet sluttede

CAFxMorgenDAC: Kan København fungere uden biler?

Gratis

Sted

Dato

12 okt 2021 kl. 08:15 - 09:15

Beskrivelse

I København vil vi have plads til fodgængerne, cyklisterne og det byliv, som gør byen god at være i. Alligevel stiger antallet af biler hvert år. Men er det overhovedet muligt at få en by til at fungere (næsten) uden biler?

Når København får international hæder, turisterne kigger i brochurerne og politikere formulerer deres visioner, er bilen blot en slags parentes. Et godt byliv rimer nemlig dårligt på trængsel og trafikos, og det er en kendt sandhed, at bilerne optager store mængder af byens sparsomme areal.

Men med 38.000 flere biler i København, alene det sidste årti, er der ikke meget, der tyder på, at bilen er på vej ud af byen. Løsningen på dét problem bliver et brandvarmt tema i det kommende kommunalvalg.

JAJA Architects præsenterer deres bud på ’Bilfrihed’, og sammen med Liberal Alliances spidskandidat til Borgerrepræsentationen, Ole Birk Olesen, og overborgmesterkandidat, Sophie Hæstorp Andersen, diskuterer Anne Katrine Harders fra Dansk Arkitektur Center, om et (næsten) bilfrit København overhovedet er et realistisk scenarie.

OBS: Denne MorgenDAC foregår på H15

Det ligger i Den Brune Kødby tæt på Københavns Hovedbanegård. Læs mere om stedet her: https://h15.dk/


Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i debatten om byens udvikling og arkitektur. Vores gæster ved, hvad de snakker om, og du bliver klædt på til at snakke med om alt fra stigende boligpriser til overturisme, og hvordan vi skal bo i fremtiden.

Du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events. Søg på MorgenDAC LIVE i din favoritafspiller eller find podcasten her: https://dac.dk/podcasts 

Arrangør

Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling.

Lokation

H15 H15, Halmtorvet 15, 1700 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .