spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

CC Talk: Mit møde med USA - Optakt til det amerikanske præsidentvalg

Event aflyst

CC Talk: Mit møde med USA - Optakt til det amerikanske præsidentvalg

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

03 okt 2020 kl. 12:00 - 18:00

Beskrivelse

CC Talk: Hvordan jeg mødte USA - Optakt til det amerikanske præsidentvalg

Det er fire år siden, at Donald Trump besejrede først alle sine republikanske rivaler og derpå Hillary Clinton – og det skete godt et halvt år efter, at briterne havde stemt for Brexit. Store dele af den politiske elite i begge lande måtte dengang tage til efterretning at magten – og dagsordenen – var blevet taget ud af deres hænder.

Hvad vil USA nu? Og hvad fortæller den dybe splittelse i landet os om den politiske virkelighed i resten af verden - også i Europa? Hvad har de sidste fire år lært os om betydningen af økonomi, sundhed, tillid, kultur, medier og magt? Har dramaet i den politiske virkelighed overhalet fiktionen?

Med en måned til præsidentvalget står Copenhagen Contemporary (CC) bag et usædvanligt arrangement. Lørdag d. 3. oktober samler vi en enestående række gæster, der alle kender USA. Formatet er utraditionelt: Én efter én går de på scenen, hvor de først besvarer spørgsmålet (“Hvordan jeg mødte USA”) og derefter mødes i diskussion med de øvrige deltagere. 

Ordstyrer og programansvarlig: Clement Kjersgaard.


Program

12.00: Dørene åbner
13.00: Første del – amerikansk kultur
15.00: Pause
16.00: Anden del – amerikansk politik
18.00: Tak for i dag.


Priser

Pensionister/studerende: 165 kr.
Årskortholdere: 100 kr.
Almindelig billet: 200 kr.
Billetten giver også adgang til CCs aktuelle udstillinger på dagen. 

Talken er den anden i en serie af tre, som CC arrangerer i anledning af det kommende præsidentvalg i USA. 

På CC kan du lige nu opleve flere udstillinger, der beskæftiger sig med amerikansk kultur: In Focus: Statements, som bl.a. indeholder værker af en række amerikanske kunstnere og Tusind mails fra Trump, der giver indblik i præsidentens kommunikationsstrategi.

Arrangementet foregår på dansk. 

COVID-19: Vi følger selvfølgelig udviklingen i sundhedsmyndighedernes anbefalinger ift. COVID-19 og forbeholder os retten til at aflyse eventet, såfremt der skulle ske ændringer.


Talere

VIBEKE SCHOU TJALVE er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og tilknyttet research fellow ved Center for Right Wing Studies, Berkeley. Gennem de sidste tyve år har hun forsket i USA som idélandskab - fra puritanske utopier til Silicon Valleys tech-fantasier. Disse år beskæftiger hun sig med det nye amerikanske højre. Hun er leder af forskningsprojektet Højrefløjens Verden/World of the Right og udgav i foråret antologien Geopolitical Amnesia: The Rise of the Right and the Crisis of Liberal Memory (2020) ved McGill Queens University Press.

EMMA HOLTEN (f. 1991) har arbejdet med feminisme og ligestilling siden hun i 2014 lavede projektet SAMTYKKE om den digitale krænkelse, hun selv oplevede i 2011. Hun har en kandidatgrad i Moderne Kultur fra Københavns Universitet og har ad flere omgange boet i New York. Hun arbejder til daglig som kønspolitisk rådgiver i NGOen Oxfam IBIS og er bosat i København.

BO LIDEGAARD er historiker, forfatter og udenrigspolitisk analytiker. Fra 2011 til 2016 var han chefredaktør for Politiken og før det fra 2005 til 2011 departementsråd i Statsministeriet. Han var ansat i udenrigstjenesten fra 1984-2005. Siden 2011 har Bo Lidegaard som Managing Director været knyttet til den internationale politiske analysevirksomhed Macro Advisory Partners i London. Bo har siden 1996 udgivet flere end 12 bøger, senest den aktuelle biografi, Uden Mandat, om Danmarks uregerlige udsending til Washington under anden verdenskrig og begyndelsen af den kolde krig.

ANNE SOFIE ALLARP er jurist og forfatter til fiktion og nonfiktion. Hun har i en årrække arbejdet som skribent og journalist, blandt andet som international redaktør og radiovært på Radio2syv og senest på P1 og Podimo. Hun er fast kommentator på Berlingske og jævnligt på TV2News og mener i det hele taget ofte noget om politik og internationale forhold i danske medier. Anne Sofie Allarp har boet en tredjedel af sit voksenliv uden for Danmark og bor i dag sammen med sine to børn i København.

VINCENT F. HENDRICKS (f. 1970) er professor i formel filosofi ved Københavns Universitet samt grundlægger og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) samme sted. Han er forfatter til en række bøger, herunder Moderne elementær logik, Fake News, Kæmp for Kloden, Os og dem, Vend verden og Hovedbrud. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning, herunder Videnskabsministeriets Eliteforskerpris, Roskilde Festivalens Eliteforskerpris, Choice Magazine Outstanding Academic Title Award samt Rosenkjærprisen.

PETER VIGGO JAKOBSEN er lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og deltidsprofessor ved Center for War Studies, Syddansk Universitet. Han har fungeret som rådgiver og konsulent for flere regeringer og internationale organisationer, har vundet flere undervisnings- og formidlingspriser, bliver ofte brugt af danske og internationale medier til at kommentere forsvars- og sikkerhedspolitiske emner og har skrevet bredt om civil krisestyring, fredsoperationer, civil-militært samarbejde, tvangsdiplomati og militær magtanvendelse.

MARTIN KRASNIK, (f. 1971) er chefredaktør på Weekendavisen. Han er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med studier på Hebrew University og London School of Economics. Han kom til Weekendavisen som praktikant i 1995 og blev derefter korrespondent i Jerusalem og London, udlandsredaktør og dækkede USA i årene under Obama. Efter afstikkere til DR2s Deadline kom han tilbage til avisen i 2016 og blev chefredaktør i januar 2017. Han har bl.a. skrevet Min amerikanske drøm – på jagt efter stjernerne, Pundik og Krasnik - og resten af verden og senest Fucking jøde.

RENÉ SASCHA JOHANNSEN er filminstruktør og fotograf, og har arbejdet med film og TV i snart 20 år. Siden 2012 bosat New York, hvor han bl.a. fik en bærende rolle på den Sundance-prisbelønnede "The Wolfpack", og drog på tour med verdensstjerner som Kanye West og Kendrick Lamar. De seneste 7 år har han dokumenteret bandet Lukas Grahams rejse mod stjernerne, og resultatet, 7 Years of Lukas Graham, kan opleves i danske biografer fra november 2020. 7 Years er også titlen på Lukas Grahams verdenshit, som René har instrueret videoen til, og som netop har rundet én milliard streams på Youtube.

CLEMENT BEHRENT KJERSGAARD (f.1975) tog sin studentereksamen i Hong Kong og gik derefter på Universitetet i Oxford. Som 11-årig startede han i 1987 Århus Børneradio; i 2002 magasinet RÆSON (raeson.dk) og i 2012 Danmarks Vidensfestival. Siden 2004 har han for DR været skaber af og vært på et hav af tv-programmer; senest “Clement Kalder Jorden”, der havde premiere i september 2020. Desuden foredragsholder, forlægger og skribent, vinder af bl.a. Publicistprisen, Den Berlingske Journalistpris og (som den første) Hal Koch-prisen (ordstyrer).

Lokation

Copenhagen Contemporary Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .