CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB #2 – HVORDAN SIKRER VI AT BØRN OG UNGE MØDER KUNSTEN?

eventet sluttede

CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB #2 – HVORDAN SIKRER VI AT BØRN OG UNGE MØDER KUNSTEN?

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

23 okt 2019 kl. 08:30 - 10:00

Beskrivelse

Tema: HVORDAN SIKRER VI AT BØRN OG UNGE MØDER KUNSTEN?  

Kunsten er betydningsfuld, og mødet med kunsten og deltagelse i kulturen spiller en afgørende rolle for menneskets generelle dannelse, fagligt som menneskeligt. Mødet med kunsten former os som mennesker og fungerer som byggesten til at opbygge livskvalitet – den skærper vores nysgerrighed, kreativitet, fantasi, evne til at undres og til at stille kritiske spørgsmål.  

Dannelsen af de kommende generationer starter nu, og bør tales op. For hvordan sikrer vi som samfund, at vi får fat i de mange børn og unge som ikke kommer i kunstinstitutionerne i dag, og som ikke møder mulighed for kreativ udfoldelse i deres dagligdag? Hvornår møder de unge kunsten? Hvem aktiverer og faciliterer mødet mellem kunsten og de unge? Mødet mellem kunsten og de formative år i folkeskolen – hvordan får vi den egentlig aktiveret? Og hvis ikke, hvorfor? 

Hvordan kommer de unge stemmer til orde, så at de aktivt kan være med til at påvirke den fremtid, som de skal være en del af kulturelt set? Og hvad betyder mødet med kunsten og kulturen egentlig for de unge? 

Til Charlottenborgs Kaffeklub #2 vil vi gerne dykke dybere og mere nuanceret ind i samtalen om fremtidens kulturelle udvikling, og de unge mennesker som skal møde kunsten nu og fremover. 

Panel 1:  
Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør, Det Konservative Folkeparti  
Trine Wisbech,  Leder af Det Lille Teater og Marionet Teatret i Kongens Have
Thomas Blachman, musiker, forfatter og X-Factor dommer – og Blachman på Skemaet, DR
Hans Kristian Kristensen, Sekretariatsleder, Folkeskolen, A.P. Møller Fonden Folkeskoleprojekt  
Maria Frej, Programchef Klassisk Musik Tivoli og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Socialistisk Folkeparti, Københavns Kommune,  

Panel 2:  
Mai Mercado Gruppeformand, Folketingsmedlem for Konservative og tidligere børne- og socialminister  
Katrine K. Pedersen, Leder af Arken undervisning og formidling og ansvarlig for Arken Art & Tech Lab.  
Tue Biering, kunstnerisk leder af Fix&Foxy 
Hamayun Butt, Initiativtager X-Skolen.  
Kirstine Vinderskov, Udviklingsredaktør hos Nordisk Film samt vært på Radio24syv programmet “Forældreintra”. 

Ordstyrer: Lene Johansen, journalist og tidligere studievært på DR 

Tilmelding: Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig grundet begrænsede pladser. Charlottenborgs Kaffeklub forventes at kunne opleves livestreamet på Facebook.

Illustration: John Kørner.  
#charlottenborgskaffeklub  
 

Om CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB 
Charlottenborgs Kaffeklub er stedet, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.   

Charlottenborgs Kaffeklub samles fire gange over en to årig periode og har som mål at styrke udbredelsen af kunsten i Danmark og skabe forståelse for kunstens betydning for mennesker og samfundet. 

Charlottenborgs Kaffeklub er arrangeret i samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden. 

Lokation

Kunsthal Charlottenborg Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .