Chinah + Martha Elisabeth + Ghazal

DKK 220,00

Sted

Dato

26 maj 2022 kl. 20:00 - 23:59

Beskrivelse

Et overflødighedshorn af popgenialiteter rammer København den 26. maj, når Chinah, Ghazal og Martha Elisabeth indtager Pumpehuset.

Chinah
På ’Feels Like Forever’ flyder den danske trio ind i drømmenes nostalgi. Med åbne øjne og glasklare melodier. Albummet er skabt via gruppens særlige metode, hvor de sender små musikalske gaver til hinanden – og det har forhindret dem i at gå i opløsning. Det hele begyndte med en overspringshandling. De måtte se hinanden i øjnene og tale om, hvorvidt de skulle fortsætte sammen.

”Men i stedet for at gå i opløsning lavede vi et nyt nummer. Nærmest som en overspringshandling og en abstraktion over alt det, vi havde svært ved at tale om,” siger sanger Fine Glindvad og forklarer, hvordan anslaget præger hele albummet: ”Det ophøjer det at sige farvel og forlade noget. For det er ikke et hårdt og bittert farvel. Det er et farvel med en bevidsthed om, at man tager noget med sig videre. Det er et had/kærlighedsforhold til nostalgien. På den ene side kan det være et hukommelsestab, fordi man glemmer, hvordan fortiden virkelig var. På den anden side kan det være en behagelig drømmetilstand.”

Deri ligger også albumtitlens spil på at forlænge momentet, ’Feels Like Forever’. Det hele er skabt på gruppens særegne facon: De deler en dropboxmappe, hvor de hver især uploader skitser og småidéer, der så udvikler sig i uforudsigelige retninger. ”Vi er rigtig dårlige til at være i sync med hinandens liv. Men musikken holder os sammen. Vi blotter os ved at dele noget ufærdigt og skrøbeligt med de andre. Uden vi kan se, hvordan de reagerer, når de lytter til det. Men oplevelsen er igen og igen, at der bliver taget hånd om idéen, og den udvikler sig til en sang, ingen af os individuelt eller med andre havde kunnet gøre så særlig”, siger Simon Kjær.

De klipper og klistrer ivrigt med hinandens skitser og idéer. Hiver en stump væk fra dens oprindelige kontekst og får den til at skinne et andet sted. Det er, som Simon Andersson siger, ”som at agere Doktor Frankenstein med musik.” På den henslængte sang, ’Promise’, er nogle af Fine Glindvads gamle vokaler eksempelvis klippet sammen med nogle nye optagelser, så delene danner et helt tredje nummer. Og tro mod albummets tema kredser ’Promise’ om at være afklaret med en afslutning. Det suppleres af bl.a. den klare og enkle ’Mysterious’, der handler om at tage skyklapper på og være i sin fantasi, og af den længselsfulde ’Seconds of Heaven’, der midt i hverdagen sukker efter de store øjeblikke.

Chinah blev dannet i 2014 af en speciel sammensætning af musikere og personligheder. Sanger Fine Glindvad er som datter af en banjospiller vokset op med bluegrassmusik. Guitarist, Simon Kjær, og manden bag synthtangenterne, Simon Andersson, kommer begge fra en baggrund af eksperimentel elektronisk musik.

Martha Elisabeth
På Marthas debut EP “LUCY” som udkom i juni 2021, bliver man bombarderet med uforudsigelige strukturer men samtidig fyldt med ørehængende melodier. Om EP’en skriver Soundvenue “Det er tydeligt, at Martha Elisabeth er en af de dygtigste og mest ambitiøse nye skikkelser i artpop vi har herhjemme”. Martha Elisabeth er uden tvivl et nyt talent på den danske musikscene. Hendes eksperimenterende popkompositioner er både en hyldest til det enkle, men også til det storslåede.

Hendes tekstunivers bevæger sig tit i en balancegang mellem smerte og kærlighed. Martha Elisabeth laver musik der hylder kontrasterne, og i mødet mellem hårdtslående elektroniske elementer, fingrespil og smukke fraseringer, opstår et musikalsk spændingsfelt der skaber de perfekte rammer for Marthas meget genkendelige vokal. På trods af Marthas innovative forståelse af genre, har det lykkedes hende at få radio debut på hhv P3 og P6 med 4 ud af de 5 numre på Ep’en.

Martha Elisabeth har baggrund i danseteater hvilket har skabt et stort fokus på det kropslige og visuelle, som især ses på scenen. Til hendes koncerter bliver man blæst bagover af den tekniske snilde både som vokalist og guitarist, men også tit af tværkunstneriske inkorporeringer oftest i form af dansere.

Ghazal
Ghazal er iranske Melodi Soltanis artpop projekt. Hun skriver, producerer og performer legesyge sange, der på elegant vis formår at balancere det catchy og det kryptiske.

På trods af Ghazal kun har eksisteret under en pandemi og ikke har udgivet mere end to sange, har Ghazal alligevel formået at spille et tocifret antal koncerter i 2021. Iblandt disse har Ghazal spillet support for Chinah i Store Vega, spillet soloshow til Ganni’s fashion event og headlinet den udsolgte Another Life Festival i KBH.

“Ghazals musikalske identitet er gennemtrængende.” Sådan skrev Soundvenue efter udgivelsen af ‘My Name’ og ‘Faryad’, Ghazals dobbeltsingle på henholdsvis engelsk og farsi. Ligesom dobbeltsinglen er Ghazals musik et produkt af at navigere i og forene modsætningsforhold, og afspejler på den måde hvordan en fremmedgjort identitet overlever. Det viser sig i foreningen af organiske og syntetiske elementer, popmelodier over eksperimenterende akkordprogressioner og store følelser i galgenhumoristiske tekstuniverser. Ghazal positionerer sig ret unikt et sted mellem Britney Spears og hendes mormors gamle Daf-tromme.

Koncerterne præsenteres af Pumpehuset, Kicking The Curb og Blad Management

Arrangør

Pumpehuset ligger i hjertet af København og præsenterer, på husets tre scener Kransalen, Sort Sal og Byhaven, en bred vifte af koncerter året rundt. Pumpehusets musikprogram dækker alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur.

Lokation

Pumpehuset Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .