Cider, Calvados og Pommeau i København

Ryesgade 90, 2100 København
23 feb 2022 kl. 18:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter DKK 449,00
Billetter DKK 449,00

"An apple a day keeps the doctor away... if you can hit him!"

Alkoholiske drikke baseret på frugt har været kendt "altid", i hvert fald så længe mennesket har lavet frugtsaft og -juice af dén frugt som voksede i "baghaven". Denne aften skal vi smage på forskellige varianter fra æblerne. Æblecider og æblespiritus er produkter, der især forbindes med Normandiet i det nordlige Frankrig, men som også findes i flere andre lande - og også i Danmark.

Vi begynder med en æblecider, som er en "æblevin", fortsætter med tre forskellige Calvados, som er destilleret cider og slutter med 2 forskellige pommeau, som er en slags hedvin, hvor æblemost "forstærkes" med Calvados til den rammer en alkoholstyrke på omkring 20%.

Menuen er (med forbehold for ændringer)

  • Le Pere Jules Cidre de Normandie Brut. En tør og elegant æblecider fra Pere Jules i Normandiet. En De fine bobler udvikles gennem en sekundær fermentering i flasken – som man kender det fra Champagne.
  • Calvados Pere Jules 3 ans Pays d'Auge. Vi fortsætter med en ung Calvados fra samme hus som cideren, så vi kan smage, hvordan cideren smager, efter den er destilleret på Pere Jules' lille kobberkedel og har ligget forholdsvis kort tid på egetræstønder.
  • Calvados Pere Jules 10 ans Pays d'Auge. Vi forsætter med Pere Jules 10-årige udgave, for at se, hvad 7 ekstra år gør for smag og udtryk
  • Calvados Pere Jules 20 ans Pays d'Auge. Som rosinen smager vi den 20-årige Calvados fra samme hus -- her får vi en fornem kombination af afrundethed fra lagringen, uden at man er i tvivl om, at det er en æblebaseret spiritus man har i glasset
  • Le Pere Jules Pommeau plus de 5 ans. Så prøver vi pommeau'en fra Pere Jules. Den har ligget 5 år på egetræ.
  • Radius Pommeau. Vi slutter af med pommeauen fra Oremandgaards Gods og Radius destilleriet i Præstø. Mosten er af lokale æbler og æblebrændevinen ligeså. Den har lagret på en tønde, der tidligere har indeholdt rom fra den Dominikanske republik.

    Vi starter med lidt af Restaurant Romarins lækre mad, så vi ikke smager på tom mave. Drikkevarer efter eget valg til maden kan tilkøbes på stedet.

Deltagere

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke