Claus Høxbroe & Oscar Gilbert

09 nov 2019 kl. 16:00 - 18:00

Ræven & Pindsvinet, Vesterbrogade 176, 1800 Frederiksberg C

Claus Høxbroe & Oscar Gilbert har i en årrække smeltet ord og toner sammen på scener rundt om i landet og skabt et helt unikt univers, hvor både ordene, og musikken får taletid, og mødes i et improviseret udtryk.

Dette kunstneriske samarbejde har ført de to kunstnere i studiet af tre omgange, deres debutalbum ”Nøgne som nyfødte” (2013), der består af en række digte fra Claus Høxbroe's omfattende forfatterskab, samt Stream of consciousness digtet ”Flimrende på VHS'en, skabt verbalt, specielt til albummet. Musikken er improviseret frem af Oscar Gilbert i studiet, skabt i netop det øjeblik hvor kemien mellem ord og toner mødes.

Deres andet album "Tusmørkets Censur" (2015) hvor besætningen blev udvidet med fire strygere og fire blæsere, stadig tror mod det improviseret udtryk, men denne gang også med numre komponeret af Oscar Gilbert. Og med et foto-hæfte med alle digtene fra albummet. 

I 2019 barsler de med endnu et album "Slipper taget" der igen befinder sig i krydsfeltet af ord og toner, hvor begge dele får taletid og folder sig ud i fællesskab.

 Pressen skrev om Claus Høxbroe & Oscar Gilbert:

"Jazz'n'poetry kan ikke skæres ret meget skarpere, end det her bliver gjort af Høxbroe og Gilbert." - JazzNyt

"Det er en ganske intim oplevelse at høre albummet i hovedtelefoner, hvor man for alvor fanger dualiteten i ordene og stemmen" - Lydtapet

"Høxbroe rammer rent med alvorsfulde og klaverbårne digte" - Gaffa