​Claus Høxbroe på vingerne

08 sep 2018 kl. 13:00 - 14:30

Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør

Claus Høxbroe udkommer med digtsamlingen 'Morgenen arbejder på en ny sol' hvor læseren tages med på roadtrip gennem Florida. På rundrejse på Cuba, samt afstikkere til Sverige, Riga og Budapest. Krydret godt op med en masse hotelbesøg i København.

I forbindelse med udgivelsen af bogen inviterer Høxbroe ombord på det gamle SAS fly Ulf Viking fra 1957. Ombord på flyet vil han læse op, samt fortælle sande røverhistorier fra tilblivelsen af samlingen. Flyet fløj danskere ned i varmen frem til 1974, og står i dag udstillet på Danmarks Teknisk Museum i Helsingør, hvor arrangementet finder sted.

Og det er lige netop i en af Danmarks Tekniske Museums kæmpe haller at det historiske fly står.

Danmarks Tekniske Museum blev etableret i 1911 af Håndværkerforeningen i København og Industriforeningen. Museets samlinger går imidlertid endnu længere tilbage. Nævnes kan Ole Rømers prototyper for mål og vægt fra 1600-tallet og H.C. Ørsteds samling, med bl.a. de genstande han brugte til at opdage elektromagnetismen i 1820, og som gjorde ham verdensberømt. Museet lå oprindeligt på Polyteknisk Læreanstalt, i København, men blev i 1965 flyttet til Helsingør, hvor det har ligget siden. Og det er i disse store hangager at det enorme fly står, og hvor Høxbroe byder velkommen i kabinen.

Der er to slags billetter til arrangementet, een med kørsel (tur/retur) fra København, og en uden kørsel, med i begge billetter er et eksemplar af 'Morgenen arbejder på en ny sol'.

Claus Høxbroe på vingerne

- Danmarks Teknisk Museum -

Lørdag d. 8. september kl. 13:00

- Busafgang fra Ingerslevgade ved DGI-byen, København kl. 12:00 -

Der er kun 50 få billetter til arrangementet!

Teknisk Museum

Fabriksvej 25

3000 Helsingør

Lige siden CLAUS HØXBROE trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han er en ener, som stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten, flytte, når en udgivelse kommer i handlen, blive hjemløs i et år og bo på hoteller for at hente inspiration. Og så er hans ord-koncerter unikke. Her opstår nye digte på stedet i samme takt, som han læser op fra sit forfatterskab.

I over 12 år har Claus Høxbroe levet af sine digte - en sjælden bedrift i Danmark. Gennem hårdt arbejde flyder skriften konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 13 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.500 gange fordelt på otte lande.

Bog & Bus

Salg lukket

Entré & Bog

Salg lukket