Claus Høxbroe - Sorte pletter på himlens linse // Udgivelse i LiteraturHaus

28 feb 2020 kl. 17:00 - 20:00

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

Beatpoeten Claus Høxbroe er klar med ny, solid digtsamling og fejrer den på behørig vis i det stemningsfulde LiteraturHaus, en gammel kirke, opført i 1892.

'Sorte pletter på himlens linse' markerer en tilbagevenden til det klassiske format, der i over et årti har gjort Claus Høxbroe kendt for at have noget på hjerte.

Høxbroe vil læse op fra samlingen ledsaget af pianist Oscar Gilbert og fortælle sande røverhistorier om tilblivelsen af samlingen.

Med i billetprisen følger et eksemplar af digtsamlingen det hele handler om 'Sorte pletter på himlens linse', samt et eksemplar af Høxbroes debutalbum 'Sluk lyset' med tilhørende booklet med digte og illustrationer.

Udkommer den 28. februar 2020

86 sider

Gentlemen's Jockey Club

Digtsamlingen er hudløst ærlig, ligefrem og melankolsk - og tager læseren med på en indre såvel som ydre rejse. I samlingen findes digte lige fra Indien over Finland til Krakow samt masser fra Danmark. Og så er den fuld af de fine små billeder af os som mennesker, der får smilet frem på læben. Og øjeblikke, der giver en klump i halsen.

Savnet sender fingrene

på sociale medier

tomme øjne mod skærmen

intet godt at hente her

tanker blot op på savn

og stik i hjertet

Claus Høxbroe formår at iagttage sig selv, som han iagttager sin omverden; med en nysgerrighed og en ærlighed, der ikke er til at komme udenom. Derfor er der noget særligt ved at se verden gennem Claus Høxbroes øjne. En unik tone, der farver det indre blik, et lydspor, der summer i knoglerne.

'Sorte pletter på himlens linse' åbner døren - både til København, og til verden, men også til digteren selv, og der er guld at hente for dem, der ikke er bange for at åbne øjnene efter mørkets frembrud.

Røgen svier i øjnene

flammer mod himlen

varmen stikker i huden

bambusstænger prikker

den afdøde på plads

på bålet

ulmende gløder

æder sig ind

i kødet

efterlader bunker

af aske

for foden

af den hellige Ganga