Collider + support: Deadpan

04 okt 2019 kl. 21:00 - 23:30

Wagnersvej 19, 2450 København SV

Collider

"...én af de mest intense, forfriskende albumdebuter fra et dansk rockband i lang tid." ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ – Soundvenue

Collider er ét af de mest spændende, fandenivoldske og ja, bare fedeste bands på den danske scene lige nu! Den unge kvartet formår på imponerende vis at svejse en nærmest katarsisk udladning af 10.000 ideer og kreative forvrængede indfald sammen i et sammenhængende udtryk, der både leder tankerne tilbage til støjrock- og shoegazer-koryfæer som My Bloody Valentine, Ride og Slowdive og samtidig peger fremad i en grad, så man næsten ånder lettet op på vegne af dansk rocks fremtid.


2019 har været året, hvor Collider i den grad er kommet op af undergrunden. Bandet spillede på Rising-scenen på Roskilde Festival, lagde vejen forbi årets SPOT festival og har det seneste års tid endvidere spillet en håndfuld lidt 'atypiske' gigs som fx en mini-tour til Californien samt det musikalske projekt 'Noooooo Daylight' sammen med Thurston Moore fra Sonic Youth. Senere på sommeren venter Badesøen Festival.

I februar 2019 udkom Collider's 12" debut album -><- (ja, det er titlen) på pladeselskabet Escho - til store anmelderroser:

”En hyperenergisk organisme punkteret af breaks med tværfløjte, englevokal, krystalklare guitarstrenge. Inferno-oase-inferno. [...] I selskab med Collider lyder verden igen, som om den tilhører elguitaren og guitarpedalerne – og den mest respektløse del af ungdommen.« – Dagbladet Information


Deadpan

I løbet af 2017/18 voksede nye lyde ud af det årelange samarbejde mellem Martin Funder, Max Cosnier og Sofie Westh. Med nye lyde kommer nye sange og en lyst til at udforske nye konstellationer med bandets excentriske forsanger Arsene Survie (Syringe).

Det er noget nær umuligt at tilegne bandets karismatiske lyd en genre, men deres tunge, eksperimentelle tilgang til sangskrivning og rytmer – blandet med en stor kærlighed til pop-eksplosioner – er ikke til at tage fejl af!

Deadpan er kendt for at levere en energiudladning live af en anden kaliber:

“Lead singer, Arsene Survie thrashes forward with his microphone encapsulated by thin black tassels that whip about wildly with the rest of the crowd. In a short span of time, Deadpan paved new terrains of dance-punk, industrial rhythms, and galloping hooks that recall the experimental nature of groups like, The Birthday Party and A Certain Ratio.” - KEXP, SPOT 2019


Dørene åbner kl. 20.00 // koncerter fra kl. 21.00