Concerto Copenhagen - Pariser-kvartetterne

17 nov 2017 kl. 19:30 - 21:00

Sct Hans Kirke, Sankt Hans Pl. 1, 5000 Odense


Koncert med Danmarks bedste barok-orkester "Concerto Copenhagen", der spiller Telemanns Pariserkvartetter.

PROGRAM

G. Ph. Telemann (1681 - 1767): Pariserkvartterne
Pariserkvartet nr. 1 i G-Dur, TWV43:G1
Pariserkvartet nr. 7 i a-mol, TWV43:a2
Pariserkvartet nr. 4 i g-mol, TWV43:g1
Pariserkvartet nr. 2 i D-Dur, TWV43:D1
– – –
Pariserkvartet nr. 3 i A-Dur, TWV43:A1
Pariserkvartet nr. 12 i e-mol, TWV43:e4


Pariser kvartetterne er nogle af den tids mest fantastiske kammermusk af og de viser tydeligt, hvad denne fremragende komponist var i stand til.

Telemanns forståelse af den franske stil, skaber sammen med hans bemærkelsesværdige opfindsomhed, et fransk mesterværk i en liga for sig.

Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen

Fredrik From, violin
Thomas Pitt, cello
Joshua Cheatham, gamba
Katy BIrcher, fløjte
Lars Ulrik Mortensen, cembalo

HÆDERSGÆST I DEN FRANSKE HOVEDSTAD

Præstesønnen Georg Philipp Telemann var blandt sin tids mest berømte og mest berejste musikere. Han var umådeligt produktiv, skrev også lærebøger og musikteori, og fra 1721 var han højt anset kantor i Hamburg gennem mere en fyrre år. Den fire år yngre J. S. Bach var en nær bekendt, han stod fadder til Bachs mest berømte søn, Carl Philipp Emanuel (som fik hans mellemnavn), men undgik smidigt og taktfuldt de stadige sammenstød med øvrigheden der formørkede Bachs liv. Betydningen af nodesalg og markedsmekanismer indså Telemann tidligt, han blev storsælgende, mens Bach forblev nærmest ukendt i datidens offentlighed.

Tilnavnet “Pariserkvartetter” har Telemanns epokeskabende to gange seks kvartetter for tre melodiinstrumenter og continuo først fået i de senere år. De blev til i årene 1730-37, og med deres variationsrigdom og indtagende umiddelbarhed opnåede de stormende bifald da Telemann i 1737-38 var hædersgæst i den franske hovedstad.


Billet

Salg lukket