Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Concerto Copenhagen: Zelenka Lamentations

Afholdt event

Concerto Copenhagen: Zelenka Lamentations

Fra Gratis

Sted

Dato

29 mar 2024 kl. 19:30 - 22:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Koncert i mørket – Langfredag i Trinitatis


Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen præsenterer en påskekoncert med musik, som sætter ord og følelser på det ubeskrivelige og uforståelige; menneskers lidelser og nød forårsaget af krig, vold og ødelæggelse.


Når vi står over for krig, nød, død, lidelse og ødelæggelse, kan det være svært at finde ord til de følelser af sorg, afmagt og fortvivlelse, vi oplever. En af de ældste tekster, der formår at sætte ord på disse følelser, findes i Det gamle Testamentes Klagesange skrevet for over 2.500 år siden. Klagesangene beskriver folkets fortvivlelse, nød og lidelse efter kongen af Babylon, Nebukadnesar den 2.s ødelæggende krige, der forårsagede kongedømmet Judæas undergang 587 år før vores tidsregning. Judæa, kendt fra Bibelen, er det gamle navn på regionen, der også i dag lider under krigshandlinger, vold og ødelæggelse.


I den romersk-katolske liturgi indgår uddrag af Klagesangene som læsninger i tenebræ,tidebønnen matutin, aftenbønnen skærtorsdag, langfredag og påskelørdag. Tenebræ – latin for mørke – refererer til, at aflytningen foregår i mørke, når lysene i kirken slukkes én efter én. 


Disse uddrag af Klagesangene danner grundlag for musikalske udsættelser af mange komponister, herunder den tjekkiske Jan Dismas Zelenka. Han var tilknyttet hofkapellet i Dresden og komponerede musik over Klagesangene til påsken i 1722. Zelenka omtales af mange som Bachs katolske modpart, da han ligesom Bach er en mester i at udtrykke menneskelige følelser gennem musik. Hans seks Lamentationes pro hebdomada sancta – seks klagesange til den hellige uge – er ingen undtagelse: Zelenkas musik til Klagesangens tekster sætter følelser og ord på netop det, som mange af os oplever som ubeskriveligt og uforståeligt; menneskers lidelser og nød forårsaget af krig, vold og ødelæggelse.

Concerto Copenhagen, under ledelse af af Lars Ulrik Mortensen, opfører Zelenkas 6 Lamentationes pro hebdomada sancta Langfredag den 29. marts kl. 19.30 i Trinitatis Kirke. I løbet af koncerten vil kirkens lys gradvist blive slukket, og vi vil sammen lade os omslutte af mørket.

Program: 

Zelenka:

Lamentatio I pro Die Mercurii Sancto

Lamentatio II pro Die Mercurii Sancto

Lamentatio III pro Die Jovis Sancto

Lamentatio IV pro Die Jovis Sancto

Lamentatio V pro Die Veneris Sancto

Lamentatio VI pro Die Veneris Sancto

Arrangør

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester — et af de mest spændende og innovative i verden.

Samarbejdet med kunstnerisk leder og dirigent Lars Ulrik Mortensen har i mere end 20 år ført til en unik musikalsk rejse, som er værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Orkestret har formået at kombinere et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse og nykomponeret musik.

(ENG)
Concerto Copenhagen played its first concert in 1991 and has since developed into Scandinavia’s leading early music ensemble, joining the league of the world’s most exciting and innovative Baroque orchestras. Original interpretations and a strong ability to communicate with the audience are among Concerto Copenhagen’s hallmarks – making Early Music vital, relevant and contemporary.


In 1999 the internationally acclaimed harpsichordist and chamber musician, Lars Ulrik Mortensen, became the ensemble’s chief artistic director, he was awarded the coveted Léonie Sonning Music Prize in 2007.

www.concertocopenhagen.com

Lokation

Trinitatis Kirke, Landemærket 2, 1150 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .