Copenhagen Phil - Bernstein 100 år - i Osted

25 jan 2018 kl. 19:30 - 21:30

Osted Efterskole, Assendløsevejen 1, 4320 Lejre


BERNSTEIN 100 ÅR - I Osted
Han elskede New York, han kæderøg, han levede generelt livet i 6. gear - og han var en musikalsk begavelse af helt særlig karat. I år ville han være fyldt 100 år. Leonard Bernstein var en musikalsk blæksprutte. Han var både en fremragende pianist, én af det 20. århundredes mest fremtrædende dirigenter, en musikformidler i topklasse - og en seriøs komponist med både symfonier, messer, operaer, balletter, musicals, filmmusik, korværker, kammermusik, klaverstykker og sange på samvittigheden. Ikke mindst hans eminent veloplagte musik til "West Side Story" har gjort ham verdenskendt.

I 1948 vandt W.H. Auden Pulitzerprisen for sit episke digt "The Age of Anxiety" - og Bernstein fandt med det samme inspirationen til sit næste store værk: En symfoni med soloklaver, der blev uropført i 1949 med Bernstein selv ved tangenterne.

Klaverstemmen er i aften lagt i hænderne på den eminente russiske pianist Olga Kern, der bor i Bernsteins by, New York. Kern er også er solist i musik af en anden af The Big Apples store komponister, George Gershwin - endda i et af hans allermest kendte og elskede værker, "Rhapsody in Blue." Hvordan kan man bedre fejre en 100-års dag?

Koncerten indledes med orkestrets mini-koncertformat, "4'33 Phil" - et soloværk af varigheden 4 minutter og 33 sekunder. En serie af helt nye værker, der går tæt på den enkelte orkestermusiker. Denne aften uropfører hornist Birgitte Lindum et værk af Simon Christensen.

 • Dirigent / Stefan Asbury
 • Solist / Olga Kern, klaver
 • 4’33 Phil: Birgitte Lindum (engelsk horn) uropfører et værk af Simon Christensen

  Bernstein / On the Waterfront
  Gershwin / Rhapsody in Blue
  Bernstein / Symfoni nr. 2, Age of Anxiety

  --------------------

  Koncerten arrangeres i samarbejde med Lejre Musikskoles Venner.

  Voksen

  Salg lukket


  Børn / studerende

  Salg lukket