Copenhagen Pride juleaften - COVID

Event aflyst

Copenhagen Pride juleaften - COVID

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

24 dec 2020 kl. 16:00 - 22:00

Beskrivelse

Copenhagen Pride inviterer udsatte LGBTQIA+ personer til juleaften

Copenhagen Pride har valgt at afholde et juleaftensarrangement den 24. december for de i vores miljø, som trænger allermest til det. LGBTQIA+ personer er overrepræsenterede når det kommer til ensomhed og dårligt psykisk helbred og for mange bliver det forstærket af at være alene i højtiderne.

Copenhagen Pride har fået bevilliget midler af Kulturstyrelsen til at afholde et arrangement, der i trygge rammer kan skabe glæde og livskvalitet for udsatte i vores miljø – og det er der brug for! Hele 28 procent af LGBTI+ personer føler sig ensomme, mens det gælder for fem procent af den generelle befolkning. Dertil kommer det, at mange føler sig ekstra isolerede og ensomme i højtiderne, som de ikke kan dele med familie og venner.

’’Myndighederne tillader, at vi samler op til 50 personer, men vi er corona-situationen enormt bevidst og har derfor sat begrænsningen til det halve, så 20 gratis billetter vil være tilgængelige. Derudover er der også muligt at være med online, så hvis man føler sig utryg ved at møde op, men stadig gerne vil have noget samvær juleaften, er det også en mulighed’’, fortæller Lars Henriksen fra Copenhagen Pride.

For at undgå smitte, har Copenhagen Pride taget følgende forholdsregler:

 • Alle med selv de mindste symptomer bedes blive hjemme.
 • Alle der deltager fysisk skal tage en hurtigtests, som stilles til rådighed mellem 10 og 12 juleaftensdag.
 • Deltagere bliver delt ind i mindre grupper, som ikke blandes i løbet af aftenen.
 • Alle deltagere vil sidde med anbefalet afstand.
 • Alle skal bære mundbind, medmindre de sidder ned.
 • Lokalerne afsprittes før og efter arrangementet.
 • Der afsprittes løbende kontaktflader i løbet af aftenen.
 • Vi har tilladelse til 50 deltagere, men har begrænset det til 20 deltagere + frivillige.

Selve arrangementet åbner dørene kl. 16 til julehygge og et spil banko. Klokken 18 bliver der serveret traditionel julemad og kl. 22 siger vi tak for i aften.

Tilmelding sker her via billetto ved fysisk  deltagelse.

Arrangementet vil kun blive afviklet hvis der er 10 tilmeldte. Det er bestemt ikke et krav, at man selv fejrer jul, man kan sagtens være med blot for hyggen og samværet. Vi håber, at I vil tage godt imod initiativet – god jul til jer alle!

___

Q n’ A

Men er det ikke uansvarligt og usikkert?

Vi efterlever alle myndighedernes retningslinjer og lidt til. Ensomhed og isolation i sig selv er skadelige for helbredet, og da personer i vores miljø oplever disse ting i højere grad, og en del står uden familie, er det vigtigt, at vi tilbyder en form for samvær på en aften, der betyder meget for mange. Det betyder ikke, at vi ikke skal leve op til alle de restriktioner, der gør, at vi undgår spredningen af coronavirus, og der vil være påbud om både maske og brug af håndsprit til arrangementet.

Hvad hvis der opstår smitte?

Vi har taget vidtgående og omfattende tiltag for at undgå smitte. Hvis det mod al forventning alligevel skulle ske, vil vi hurtigt kunne informere alle, der deltog og opfordre til at man skal isolere sig og lade sig teste og på den måde undgå lange smittekæder.

Men hvorfor? Er det virkelig nødvendigt?

Det mener vi helt klart. Ensomhed og isolation er store sundhedsfaktorer, og vi ved, at folk i LGBTQIA+ miljøet er i høj risiko for at blive ramt. Det har i forvejen været et ensomt og hårdt år, og højtiden er for mange en forstærkning af de negative følelser. Vi ønsker at passe på hinanden – både i forhold til fysisk og mentalt helbred.

For yderligere informationer

Sekretariatschef, Michael Bager, 50727840, michael.bager@copenhagenpride.dk

Arrangør

Dansk:
Copenhagen Pride organiserer aktiviteter og events for og med LGBTQIA+ miljøet, og deltager aktivt i sammenhænge, der kan være med til at skabe synlighed, forståelse og konkrete resultater.

English:
Copenhagen Pride produces activities and events for the LGBTQIA+ community and actively take part in relevant contexts that help to ensure visibility, understanding and tangible results.

Lokation

H. C. Andersens Blvd. 27, 1553 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .