CPH:DOX 19 - 'Hunting for Hedonia' og åbning af CPH:SCIENCE

22 mar 2019 kl. 17:30 - 20:00

Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København

Gennem såkaldt dyb hjernestimulation er videnskaben i dag i stand til at korrigere vores humør, vores lyster og ændre vores personlighed gennem simpel neuroteknologi. Er det fremtiden for lægevidenskaben og er det fremtiden for os, patienter? De spørgsmål stiller vi, når CPH:DOX fredag den 22. marts lancerer det stort anlagte videnskabsprogram, CPH:SCIENCE, med den nye dokumentarfilm ‘Hunting for Hedonia' af filminstruktør Pernille Rose Grønkjær og videnskabsjournalist Lone Frank.


Hunting for Hedonia' undersøger tidens eksplosive udvikling i brugen af såkaldt 'deep brain stimulation', dyb hjernestimulation. Med permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen, korrigerer man i dag abnorm aktivitet og normaliserer dermed forskellige neurologiske og psykiatriske tilstande, såsom Parkinsons, demens - og depression. Men hvad er 'next step’ for denne udvikling? Ønsker vi virkelig muligheden for at manipulere vores psyke på denne måde? Og hvor går grænsen, når lægevidenskaben faktisk kan ændre menneskers personlighed ved neurokirurgiske indgreb?


Efter verdenspremieren inviterer vi på debat med filmens instruktør, Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist, Lone Frank, filosof, Klemens Kappel og professor Poul Videbech.


Videnskabsprogrammet CPH:SCIENCE er støttet af Lundbeckfonden og Uddannelses- og Forskningsministeriet og indeholder ud over et filmprogram med helt nye premierefilm om forskning også et program for børn og unge med fokus på videnskab, en konference og et pitching-forum med fokus på videnskab for filmbranchen og universitetsverdenen og adskillige events, VR-installationer og debatter, hvor forskningen møder civilsamfundet repræsenteret ved interesseorganisationer, foreninger og politiske aktører.

Standard

DKK 90,00 + DKK 11,74 gebyr