CPH DOX: Min bror, mit hjem + talk v. Welcome House

Valgårdsvej 4, 2500 København
10 maj 2021 kl. 19:00 - 21:00
Super arrangør

Oplev dokumentaren ’Min bror, mit hjem’ (Follow You Home, eng. titel), når Valby Kulturhus i samarbejde med CPH DOX og Welcome House inviterer til visning og talk.

’Min bror, mit hjem’, instrueret af Kathrine Ravn Kruse

I ni år har de afghanske flygtningebrødre Popal og Darmal været adskilt, men er nu mirakuløst genforenet i Danmark. Modsat Darmal er Popal en fighter med mange planer for sin fremtid. Med søskendekærlighed som den vigtigste drivkraft handler filmen om en broders kamp for ikke at miste sin lillebror igen -til asyl-domstolene.

Kathrine Ravn Kruse er uddannet fra Københavns Universitet med en kandidat i Film- og Medievidenskab i 2010. Hun har studeret dokumentarfilm på School of Visual Arts i New York i 2011 og vandt Robert-prisen for bedste korte dokumentar med 'Mig og min far – hvem fanden gider klappe' (2015), der følger hendes egen alkoholiserede far. ’Min bror, mit hjem’ er hendes første lange dokumentar.

Talk ved Welcome House

Welcome House er Københavns Kommunes mødested for nytilkomne flygtninge og frivillige. Huset udgør et fællesskab, hvor en bred vifte af aktiviteter danner udgangspunkt for sociale relationer mellem brugere og frivillige. Som ny i København kan det være vigtige første skridt til at etablere et nyt netværk og samtidig få viden om og hjælp til at navigere i det danske samfund.

Siden Welcome House åbnede i 2016 har der i gennemsnit været tilknyttet 100-130 frivillige med vidst forskellige baggrunde. Welcome House samarbejde med foreninger og organisationer, der ønsker at bidrage til en god start som nytilkommen.

I forbindelse med aftenens visning vil frivilligkoordinator Celie Mikkelsen fortælle om Welcome House og sammen med frivillige fra huset belyse, hvordan civilsamfundet kan understøtte integration og hvorfor man bliver frivillig i et hus som Welcome House. 

En del af CPH DOX

Visningen er en del af CPH DOX og er støttet af Valby Lokaludvalg.

Praktisk information

Program:

  • Intro ved CPH DOX, Welcome House og Valby Kulturhus.
  • Visning af ’Follow Me Home’
  • Talk med frivillige fra Welcome House

Arrangementet starter kl. 19.00 og slutter ca. kl. 21.00.

Hvis du har tilmeldt dig og alligevel ikke kan deltage, vil vi bede dig om at kontakte Elisabeth Munck på G91K@kk.dk, så andre kan få glæde af pladsen. 

De til en hver tid gældende corona-restriktioner vil blive overholdt ifm. afviklingen af arrangementet.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke