spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

CPH:DOX: særarrangement om dokumentarfilm i undervisningen

Afholdt event

CPH:DOX: særarrangement om dokumentarfilm i undervisningen

Fra DKK 250,00

Sted

Dato

18 mar 2019 kl. 10:00 - 14:00

Beskrivelse

CPH:DOX inviterer i samarbejde med Dansklærerforeningen til et særarrangement for dansklærere med inspiration til at bruge dokumentarfilm i undervisningen og eksklusiv snigpremiere på en spritny dansk dokumentarfilm om en barber i Vollsmose.

Dokumentarfilmen udgør med sine billedbårne og konkrete fortællinger fra virkeligheden et unikt undervisningsredskab i arbejdet med vidt forskellige fagområder som medier, retorik, genreforståelse og ikke mindst med forståelsen for grænserne mellem fakta og fiktion. Samtidig kan dokumentaren som den refleksive spejling af virkeligheden den er, bruges til at åbne op for og nuancere et utal af temaer.

Til dette særarrangement skal det handle om repræsentationen af unge med minoritetsbaggrund og filmiske modbilleder med den helt nye dokumentarfilm Q’s Barbershop som eksklusiv undervisningscase. Filmen lader os for en stund være fluen på væggen, når barberen Quasim ordner afrohår og trimmer friske frisurer på unge mænd fra Vollsmose.

I frisørsalonens intime rum får beskueren på den måde adgang til anderledes stemmer fra en gruppe, som ellers næsten kun bliver repræsenteret i samfundet gennem statistikker og nyhedsindslag. 

Som deltager vil du blive inspireret til at arbejde tematisk med dokumentarfilm, når vi åbner filmen op gennem samtaler med instruktøren Emil Langballe, sociolog og forfatter med speciale i unge minoritetsmænd og “modborgerskab”, Aydin Soei, og forfatter og lærer i dansk og mediefag, Anders Dahl.

PRAKTISK INFO

Tid: Mandag den 18. marts 2019 kl. 10:00-14:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K og Salonen, Vognmagergade 8
1120 København K
Pris: Kr. 250,00 kr.
Kurset inkluderer frokost

Tilmeldingsfrist: senest 1. marts 2019

CPH:DOX og Dansklærerforeningen har sammensat et stærkt program, der byder på ekspertise, ny inspiration og et meget aktuelt eksempel med filmen Q’s Barbershop.

PROGRAM FOR DAGEN

Dagen starter i Cinemateket, Sal Carl
10:00-10:20
Velkomst og introduktion v/ CPH:DOX
Amalie Brok, projektleder på UNG:DOX og Lotte Krag, projektleder på CPH:DOXs workshopaktiviteter i projektet Everyday, indleder dagen med en kort introduktion til, hvad der rører sig på dokumentarfilmfeltet lige nu og til de forskellige måder man som dansklærer kan bruge Nordens største dokumentarfilmfestival.

10:20-11:20
Eksklusiv snigpremiere af dokumentarfilmen Q’s barbershop
I hjertet af Vollsmose Torv ligger Q´s Barbershop. Et populært hæng-ud sted for bydelens unge dansk-somaliere. For Qasim, som bare bliver kaldt Q, sørger for at alle har den fedeste frisure og stil. For en flad hundredkroneseddel kan du for eksempel få en Flat Top, en Will Smith, en Usher eller blot en Houseparty med high eller low fade i siden. Men du kan også få hjælp til både store og mindre spørgsmål i livet, som kærlighed, uddannelse, fodlænker, eller gode, råd hvis du vil investere i en ny bil. For Q er ikke den tørre pædagogtype fra kommunen, men en 'no bullshitter'. Og langt de fleste af Q´s kunder forlader da også stedet med fornyet mod på dagens gøremål og livet i sig selv.

11:20-11:45
Q&A med instruktøren Emil Langballe
Emil Langballe vil svare på spørgsmål om sit arbejde med et ellers lukket miljø, om det at skabe et rum for modbilleder og om kunstneriske valg og fravalg.

11:45-12:15 
Frokostpause m. sandwich

Vi fortsætter i KVUC's Salonen
12:15-13:00
Oplæg: Aydin Soei 
Sociolog, forfatter og journalist Aydin Soei vil perspektivere Q’s barbershop ind i en bredere ramme om diskursive praksisser og repræsentation af minoriteter med sine undersøgelser om specielt unge mænd med minoritetsetnisk baggrund fra udsatte boligområdet og sit begreb “modborgerskab”. 

13:10-13:50
Oplæg: Anders Dahl
Dansk- og mediefagslærer og medforfatter til bogen “Levende billeder: grundbog i mediefag” Anders Dahl vil tale om hvordan dokumentarfilm kan bruges i danskundervisningen med Q’s Barbershop som case.

13:50-14:00
Tak for i dag

Arrangør

Lokation

Cinemateket Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .