spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

CPH:DOX x Dansklærerforeningen: Dokumentarfilm i undervisningen på mellemtrinnet

Afholdt event

CPH:DOX x Dansklærerforeningen: Dokumentarfilm i undervisningen på mellemtrinnet

Fra DKK 450,00

Sted

Dato

10 jan 2018 kl. 12:00 - 16:00

Beskrivelse

Når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen i marts 2018 er det med et særligt skoleprogram for elever i blandt andet dansk og kristendomskundskab. Som opvarmning inviterer festivalen sammen med Dansklærerforeningen og Folkekirkens Skoletjeneste til et inspirerende kursus i januar 2018 om brug af dokumentarfilm i undervisningen på mellemtrinnet.

Årets kursus løber af stablen den 10. januar 2018 kl. 12:00-16:00 i Cinemateket i København og har til formål at gøre arbejdet med dokumentarfilm så inspirerende og konkret som muligt. Kurset byder både på eksempler på specifikke dokumentarfilm og læringsmaterialer, samt overordnet inspiration til, hvordan dokumentarfilm kan inspirere og motivere dine elever.

OM KURSET

Kurset præsenterer helt eksklusivt en forpremiere på dokumentarserien ‘Min Tro’ af instruktør Cathrine Asmussen, der får sin biografpremiere under CPH:DOX i marts 2018 og efterfølgende på DR Ultra. Serien fokuserer på børn og religion og fortæller fem historier fra fem forskellige børn med hver deres tro - fra islam og Jehovas Vidner til naturtro og kristendom.

Seriens instruktør og producent præsenterer på kurset deres arbejde med historien og de medvirkende, hvorefter religionssociolog, René Dybdahl, gennemgår hvordan man kan arbejde med forståelse af forskellige religioner ved at lytte til mennesker, som tilhører de respektive religioner. Til projektet er der udarbejdet et undervisningsoplæg til serien, som du som lærer kan få adgang til i forbindelse med seriens visninger under CPH:DOX i marts måned.

Kurset byder desuden på et oplæg fra lærer, Dorte Granild, med inspiration til at arbejde med dokumentarfilm: Hvilke film er eksemplariske, hvilke opgaver er brugbare, hvordan finder man de bedste og mest brugbare film, og hvad kan eleverne få ud af at fordybe sig i stærke dokumentariske fortællinger?

PRAKTISK INFORMATION

  • Tid: Onsdag den 10. januar kl. 12:00-16:00
  • Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
  • Pris: Kr. 300,00 for medlemmer af Dansklærerforeningen / Kr. 450,00 for ikke-medlemmer af Dansklærerforeningen. Alle priser er oplyst ekskl. moms.
  • Tilmeldingsfrist: 22. december 2017

PROGRAM

12.00-12.30: Velkomst og introduktion til CPH:DOXs skoleprogram
Marie Ørbæk, projektleder på CPH:DOX for Børn & Unge

Kurset indledes med en introduktion til CPH:DOXs skoleaktiviteter, temaer og filmprogram. Skoleprogrammet præsenteres i detaljer og med fokus på de metoder, festivalen benytter sig af, så du som lærer får det bedst mulige indblik i, hvordan du og dine elever kan få glæde af at tage del i festivalens skoleaktiviteter i marts 2018.

12:30-13:30: Brug dokumentarfilm i din undervisning
Dorte Granild, dansk- og mediefagslærer samt medforfatter til bogen DOX

Hvad er det dokumentarfilmen kan bruges til i undervisningen? Hvordan finder du som lærer de rette film, og hvilke opgaver er særligt velegnede til at åbne filmens temaer og problemstillinger op? Lærer og forfatter, Dorte Granild, byder på et inspirerende oplæg om dokumentarfilmens potentiale i undervisningen og giver konkrete eksempler på både film og undervisningsmetoder.

13:30-13:50: Pause m. kaffe og kage

13:50-14:50: Forpremiere på ‘Min Tro’ med instruktørbesøg
Cathrine Asmussen, filminstruktør, og Lise Saxtrup, producent

Cathrine Asmussen er en dansk dokumentarfilminstruktør, der har specialiseret sig i at fortælle historier om børn gennem levende billeder. Sammen med seriens producent, Lise Saxtrup, præsenterer hun helt eksklusivt en forpremiere på serien ‘Min Tro’, og fortæller efterfølgende om seriens tilblivelse, arbejdet med de medvirkende børn og om formålet med seriens fokus.

14:50-15:50: Inspirationscase: Undervisningsmaterialer og introduktion til læringsforløb
René Dybdal, religionssociolog, chefkonsulent og centerleder for VIA Sundheds- og Velfærdsteknologi, ‎VIA University College

Religionssociolog, René Dybdal har i sin tid været med til at kortlægge antallet af religioner i Danmark som en del af projektet Religion i Danmark på Aarhus Universitet. Han har forfattet undervisningsmaterialet ”Religion i øjenhøjde” på Gyldendal og forklarer i sit oplæg, hvordan man religionssociologisk kan undersøge religion, og giver inspiration hertil.

15:50-16:00: Afrunding afslutning
Marie Ørbæk, projektleder på CPH:DOX for Børn & Unge

Arrangør

Lokation

Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .