CPH:DOX x Zetland: Verdenspremiere på ‘Genopdagelsen’ og debat om børn og natur

25 mar 2019 kl. 17:30 - 19:30

Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København

Gør din aften grønnere og vær med, når CPH:DOX og Zetland inviterer til verdenspremieren på Phie Ambos nye dokumentar, Genopdagelsen.

Tag med ind i et fortryllende univers, når folkeskolens undervisning bliver vendt på hovedet og eleverne forlader klasseværelsets fire vægge til fordel for undervisning i det grønne. På en tom, men frodig byggeplads i København udspiller sig et eksperiment over 10 uger. Her skal elever fra Den Grønne Friskole skabe et samfund fra bunden ud fra, hvad eleverne selv mener, er det ideelle samfund. Klaner, dybe samtaler og følelsesmæssige udsving ses, når demokrati, ordensregler og samfundsøkonomi diskuteres samtidig med, at eleverne selv bygger meditationsrum, kiosk og huler med naturens redskaber, træplanker og lidt værktøj. Få et indblik i en alternativ undervisningsform, hvor man kommer tæt på elevernes refleksioner, reaktioner og indlæring i et tæt forhold til Moder Jord, hvor klimaforandringer lurer rundt om hjørnet.

Efter filmen vil der være en debat om børn og natur, og vigtigheden af at børnene kommer tilbage til naturoplevelserne. Her får vi besøg af instruktør og bestyrelsesforkvinde for Den Grønne Friskole, Phie Ambo, dr. pæd. og lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Theresa Schilhab, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Marie Reumert Gjerding og formand for Spejderne, David Hansen. Debatten modereres af idé-, kultur- og tendensskribent fra Zetland, Marie Carsten Pedersen.

Fantastiske Jytte Abildstrøm lægger stemme til 'Moder Jord' og fylder 85 år denne dag - vær med til at give hende et brag af en fødselsdag, når vi hylder hende i stor stil!

Standard

DKK 90,00 + DKK 11,74 gebyr