Craft Psychology: Foredrag med Anne Kirketerp

DKK 200,00

Sted

Dato

21 maj 2022 kl. 14:30 - 16:30

Beskrivelse

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Og hvad er psykologien bag?

Kom med og hør Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver alle - børn, unge og voksne, trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med ”craft”, altså håndarbejde og håndværk, er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.

Foredraget giver et indblik i sundhedsfremmende effekter ved at udføre craft - altså arbejde hvor der laves en eller anden form for materielt fysisk arbejde. Dette kan være alt fra havearbejde, bagning, strik, trædrejning - med andre ord alle de passionsbårne aktiviteter, hvor selve aktiviteten er belønning - altså et tidpunkt, hvor vi ikke ønsker at ”det bare skal overstås”.

Udbyttet af foredraget er, at deltagerne forstår de forskningsbaserede argumenter for, hvorfor og hvordan craft har en sundhedsfremmende virkning og dermed bevidst kan tilrettelægge aktiviteter som virker målrettet mod at lindre stress, angst, uro, mild depression, smerter, lav muskulær bevægelighed og ensomhed. Men også hvordan craft kan bruges til at bevare trivsel, sikre samhørighed med andre og give en meningsfuld hverdag.

Anne Kirketerp er Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. og ophavskvinde til området craft-psykologi.

OBS: Foredraget foregår i Østerbrohuset på Aarhusgade 103, 2100 København Ø.

Arrangør

Lokation

Østerbrohuset Østerbrohuset, Aarhusgade 103, 1.sal - Salen, 2100 København Ø

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .