Critiques årskonference 2020

Studenternes hus, 8000 Aarhus
22 feb 2020 kl. 12:30 - 17:30
Billetter DKK 110,00 - DKK 160,00
Billetter DKK 110,00 - DKK 160,00

Det er næsten en kliché, at sæderne er i forfald. Lige siden romerne har folk med bekymring udbrudt ”oh tempora, oh mores!”. Derfor er det også nemt i en håndevending at affeje vor tids bekymringer om værdiskred og hastigt forandrede moralske forestillinger som blot endnu et vers i samme gamle sang. Men måske er det også for nemt. I hvert fald er det, man kunne kalde den moralske ængstelighed ikke længere blot en sag for faster Anna og onkel Jeronimus, men et emne, der fylder en del i den offentlige debat.

Værdiskredet debatteres i forhold til vores omgang med hinanden, vores omgang med det offentlige, det offentliges omgang med os, de riges omgang med deres velstand og de fattiges håndtering af deres fattigdom. Selv statsministeren taler om skred og satte i sin første åbningstale tillidskrisen i Danmark højt på dagsordenen. Striden om værdiskredet er ikke en, der let lader sig opdele i højre og venstre.

Mange borgerlige udtrykker ligesom statsministeren ængsteligheden ved udviklingen i den offentlige og private moral, men samtidig er en væsentlig forklaring måske netop den individualisme, som borgerlige traditionelt har stået vagt om, drivfjederen bag opløsningen? Måske er der brug for en ny samfundstænkning, der overskrider grænser mellem højre og venstre, borgerlig og socialistisk? Eller måske skal Jeronimus bare sætte sig i gyngestolen og bappe videre på piben, mens verden går sin gang og mennesker lever deres liv.

Dette er udgangspunktet for Årsskriftet Critiques årskonference 22/2 2020 på Aarhus Universitet

Program

Program og talere annonceres senere.

Praktisk

Prisen inkluderer deltagelse samt eftermiddagskaffe og kage. Der vil kunne købes øl og vand til billige penge under konferencen.

Der er mulighed for at tilkøbe middag, der ligger i umiddelbar forlængelse af konferencen. Middagen koster 110 kr. Der vil kunne købes øl, vin og vand til middagen.

eventet sluttede

Critiques årskonference 2020

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke