eventet sluttede

Critiques årskonference 2022

DKK 110,00 - DKK 160,00

Sted

Dato

26 feb 2022 kl. 12:00 - 17:30

Beskrivelse

Liberalismen gik sejrrigt ud af historien ved Den Kolde Krigs afslutning. Det var ingen i tvivl om. Det var historiens afslutning. Men kun for en stund. Hvordan ser det ud nu mere end 30 år efter? Der er vi alle straks mere i tvivl. Det seneste års ideologiske debatter har drejet sig om fornemmelsen af et omslag i tiden. Tidsånd er blevet et nøglebegreb. Er vi på vej ud af en epoke? Er vi på vej ind i en ny? Og hvad ville dette nye bringe?

Hvis Den Kolde krig på den ene side betød demokratiets sejr over totalitarismen, betød den måske også sejren for en særlig tænkning inden for demokratiet. Liberalismen blev paradigmatisk, ikke blot som ramme om de politiske institutioner, men også økonomisk og værdimæssigt. Selvom historiens afslutning ikke gav sig udslag i de erklærede liberale partiers dominans, kom liberale temaer til at dominere 90’ernes debat. Og måske også 00’ernes? Globalisering, individualisering, frihed og fremskridtstro var nøglebegreber: Og det gjaldt uanset, hvor man befandt sig i det politiske spektrum. I den aktuelle debat er denne tidsånd blevet opsummeret i begrebet 89’erne.

Men er det i virkeligheden så simpelt? Måske kom oprøret mod 90’erne allerede i 2001. Terrorangrebet 11. september og de talrige konfrontationer med islamismen undergravede forestillingen om en uproblematisk liberal universalisme. Siden er dette blevet forstærket. Klimadagsordenen, finanskrisen i 2008 og de demografiske forskydninger i Vesten har udfordret troen på en problemfri vej ind i fremskridtet, og den moderne venstrefløj er blevet forvaltere af den utøjlede individualisme.

Så hvor er vi? Ifølge nogle kommentatorer befinder vi os på tærsklen til post-liberalismen. Spørgsmålet om vi gør det, er udgangspunktet for Årsskriftet Critiques årskonference 2022. Hvor vi særligt interesserer os for forbindelsen mellem de ideologiske forskydninger i den hjemlige debat. For relaterer den borgerlige splittelse og Socialdemokratiets vej ind i ”nationalsocialdemokratismen” ikke netop et hjemligt udslag af omslaget i tidsånden? Hvis klassekampen er tilbage, kommunitarismen er tilbage og nationen er tilbage, hvordan stiller det så det borgerlige Danmark?

Disse spørgsmål udgør temaet i Årsskriftet Critiques årskonference 2022.

Program

12.00 Velkomst og introduktion v. Kasper Støvring

12.15 Michael Bøss

13.15 Pause

13.30 Henrik Dahl

14.30 Kaffe og kage

15.00 Kaare Dybvad

16.00 Pause

16.15 Panel med alle deltagerne

Titler og beskrivelser af foredragene følger senere.

Konferencen slutter senest 17.30 herefter er der mulighed for en let middag i de tilstødende gemakker kl. 18. Dem, der har lyst skal være velkommen til herefter at drage på den velassorterede Unibaren, hvor der er noget for enhver smag.

Praktisk

Prisen inkluderer deltagelse samt eftermiddagskaffe og kage. Der vil kunne købes øl og vand til billige penge under konferencen.

Der er mulighed for at tilkøbe middag, der ligger i umiddelbar forlængelse af konferencen. Middagen koster 110 kr. Der vil kunne købes øl, vin og vand til middagen.

Arrangør

Lokation

Aarhus Universitet Aarhus Universitet, Studenternes hus, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .