eventet sluttede

Crowd-sourcing af viden om naturen - Citizen Science og Community Based Monitoring

Gratis - DKK 100,00

Dato

02 nov 2017 kl. 18:00 - 20:30

Beskrivelse

En aften om både Citizen Science (overvågning med et forskningsformål) og Community-Based Monitoring (overvågning med et lokalt forvaltningsformål).

Citizen Science kaldes også borgervidenskab. Det er forskningsprojekter, som inddrager almindelige borgere i indsamlingen af observationer/data. Borgerne bidrager til videnskaben med deres observationer/data, som bearbejdes af forskere. Således kan forskerne få meget større datamængder til rådighed, end hvis de ikke fik hjælp fra frivillige, interesserede borgere.

Community-Based Monitoring er inddragelse af borgere i indsamling af observationer/data, ofte baseret på lokale behov for viden om naturens ressourcer, som man lever af (dyr, fisk, planter m.m.), eller forvaltning af et naturområde.

Arrangementet vil inkludere oplæg relateret til Citizen Science i Danmark og Community-Based Monitoring i et internationalt perspektiv. Oplæggene vil, ud over en kort præsentation af initiativet og dets formål og aktiviteter, bl a fokusere på:

 • Hvordan sikres lokalt engagement og levedygtighed af initiativet?
 • Hvordan anvendes informationerne i forskningsøjemed / forvaltning?
 • Talere:

  • Michael Køie Poulsen, Senior konsulent NORDECO , om erfaringer med Community Based Monitoring med eksempler fra Filippinerne, Tanzania og Grønland .
  • Mia Lindegaard Pedersen, Naturvejleder Statens Naturhistoriske Museum, om Citizen Science projektet Myrejagten.
  • Andreas Kelager, Projektleder Statens Naturhistoriske Museum, om Citizen Science projektet DNA & liv.
  • Dennis Lisbjerg, DTU Aqua & DZS om skildpadde monitering som Citizen Science projekt bland turister i Rødehavet

  Er du allerede medlem kan du tage en gæst med gratis

  Du kan også tegne medlemskab (for hele 2018) og så med det samme få en gæst med (book 1 billet)

  Arrangør

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .