Curious Chamber Players skulle have spillet Kudzu/The Sixth Phase. På grund af covid-19 er det umuligt at samle hele gruppen omkring det projekt, men det er med kort varsel lykkedes dem at sættes et alternativt program sammen for en mindre besætning.

Malin Bång: Hyperoxic (2011) fejrer ilt som en menneskelig nødvendighed og fundament for mange andre ting i verden. I værket er der b.la. fokus på den kommunikative luft, som vi bruger til at tale og hviske, den organiske luft, som vi oplever som vejrtrækning, vind eller briser, og endelig den mekaniske luft, der bruges i flere enkle værktøjer og maskiner. Salvatore Sciarrino: Let me die before I wake for solo basklarinet er en moderne klassiker. Det er et værk på grænsen til det hørebare, som kun består af én teknik, nemlig nogle specielle multiphonic-triller. Man kender teknikken fra mange andre værker af Sciarrino, men her får man dem i en stærkt koncentreret form. En anden stor klassiker er ?Corporel af Vinko Globokar. Det er et meget visuelt værk, hvor en person sidder på gulvet og i en stram koreografi spiller på sin egen krop. Det er anden gang, værket bliver spillet på Klang. Koncerten byder også på værker af Marianthi Papalexandri Alexandri og Rei Munakata. Sidstnævnte er sammen med Malin Bång grundlægger af Curious Chamber Players.


PROGRAM

Malin Bång: Hyperoxic

Salvatore Sciarrino: Let me die before I wake

Vinko Globokar: ?Corporel

Marianthi Papalexandri Alexandri: Contact

Rei Munakata: Sjömansblock

Malin Bång – KUDZO / The Sixth Phase


Koncerten er støttet af det svenske Kulturråd

Netværk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.