spring til hovedindhold

Da Dannebrog Dalede - et ridderdrama om myten og symbolet

Da Dannebrog Dalede - et ridderdrama om myten og symbolet

Fra DKK 40,00

Sted

Dato

22 jun 2024 kl. 14:00 - 15:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

En fortællende forestilling af Teatret Aspendos for voksne, unge og børn 8+ i Pavillon K.

Med udgangspunkt i den gamle middelalderlegende om flaget, store helte og guddommelig indgriben, har Teatret Aspendos skabt en historie, som med humor og fri tolkning sætter spørgsmålstegn ved hvad der virkelig skete.

Manuskript og skuespiller: Steffen Sommerstedt
Instruktion: Line Svendsen
Syerske: Maria Joy // SyExpressen

Harald er en dansk roligan. Han svinger med stolthed sit dannebrog, når de danske helte løber på banen for at kæmpe for deres land. Som dreng så han fodbold sammen med sin far og farfar. For i Haralds familie har man altid dyrket de danske helte. Sådan har det været i så mange generationer, at Harald slet ikke ved hvor mange gange han skal sætte ”tip” foran oldefar. Harald fortæller om en af sine fjerne forfædre, Erik. Erik har også, på helt tæt hold, set danske helte kæmpe.

Vi er tilbage i år 1219.

Erik ønsker sig brændende at komme på korstog med landets stærkeste riddere. Mod alle odds får han tilkæmpet sig en plads som væbner for en af kongens betroede riddere. Han drager med Kong Valdemar på korstog og bliver således øjenvidne til begivenhederne, da Dannebrog daler ned fra himlen og Kong Valdemar bliver til Valdemar Sejr. Harald har hørt historien gennem hele sit liv, men alligevel undrer han sig over mange ting i fortællingen.

Hvorfor gå i krig, når krig er så frygteligt? Hvorfor forsøge at få nogen til at skifte tro, når man i virkeligheden kan tro lige hvad man vil?

For man må da tro lige hvad man vil, må man ik? Bliver man mere dansk hvis man tror på den kristne Gud? Kan det virkelig passe at flaget faldt ned fra himlen? Og hvis man er glad for sit flag og sit land, betyder det så, at der er nogle andre, man ikke er glad for? Hvorfor er Kong Valdemar og hans riddere gået over i historien som helte, når Erik oplevede dem som fordrukne mænd der blev overlistet, og kun vandt fordi de fik hjælp udefra?

Er der nogle sandheder, der blev glemt dengang i middelalderen?

Arrangør

Pavillon K - Vordingborgs nye center for scenekunst og kultur

Lokation

Pavillon K, Skovvej 2, 4760 Vordingborg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder