DA FÆRØERNE VILLE LØSRIVE SIG – samtale med bogaktuelle Sjúrður Skaale

Strandgade 91, 1401 København
08 jun 2021 kl. 20:00 - 21:00
Super arrangør

DA FÆRØERNE VILLE LØSRIVE SIG

Oplev nuværende folketingsmedlem og tidligere embedsmand Sjúrður Skaale i samtale om sin bog "Da Færøerne ville løsrive sig". 


For 20 år siden var rigsfællesskabet tæt på at blive opløst. Et færøsk politisk flertal havde oprettelsen af en stat som hovedmål, og henved 70% af danskerne ville også have Færøerne ud af riget. Sagen havde højeste prioritet i Nyrup-regeringen, og forhandlingerne mellem Danmark og Færøerne var yderst dramatiske.

Folketingsmedlem Sjúrður Skaale var med i hele forløbet som færøsk embedsmand. Og i sin bog Da Færøerne ville løsrive sig tager han bladet fra munden og leverer en unik insiderberetning fra de hårde og uforsonlige forhandlinger, der udspillede sig i år 2000 mellem Nyrup-regeringen og Færøernes landsstyre om færøsk løsrivelse fra Danmark.

Med Skaale som fluen på væggen får vi at vide, hvad der konkret blev sagt på møderne i statsministerens egetræsværelse, og vi får desuden indblik i baggrunden for Færøernes ønske om løsrivelse og de færøske forberedelser til forhandlingerne. 

Arrangementet
Sjúrður Skaale samtaler med Birgir Thor Møller om bogen, før han besvarer spørgsmål fra salen. Arrangementet varer i alt 75 minutter, og bogen kan købes til særpris i salen, der åbner 45 minutter før samtalen begynder.
 

Covid-19
Arrangementet afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.

Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke