Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Danmark mellem stormagterne frem mod den 9. april 1940: Foredrag ved seniorforsker og arkivar ved Rigsarkivet Sten Andersen

Afholdt event

Danmark mellem stormagterne frem mod den 9. april 1940: Foredrag ved seniorforsker og arkivar ved Rigsarkivet Sten Andersen

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

10 okt 2022 kl. 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Få timer efter den næsten kampløse overgivelse begyndte diskussionen om ansvaret for begivenhederne den 9. april. Et uomgængeligt aspekt i denne diskussion har været de advarsler regeringen fik i de første dage i april 1940. Men hvordan udviklede trusselsopfattelsen sig over tid efter udbruddet af krigen i september 1939? Og hvad betragtede de udenrigspolitiske nøgleaktører som den største trussel i vinteren 1940?

Hør seniorforsker og arkivar ved Rigsarkivet Sten Andersen stille skarpt på regeringens trusselsopfattelse frem mod den 9. april på baggrund af en genlæsning af de samtidige kilders udsagn, hvilket nuancere forståelsen af 9. april 1940 som nationalt traume.

Sten Andersen vil argumentere for, at Storbritanniens politik med god grund blev opfattet som en trussel mod Danmarks suverænitet og giver et indblik briternes amitøse plan om at sende en stor flåde ind i dansk farvand i foråret 1940 for åbne en ny front og inddrage de skandinaviske lande i krigen. Dette blev en altopslugende diplomatisk kamp for Danmark, som prøvede at sikre landets politiske og økonomiske selvstændighed. Faren lå i, at Vestmagterne fik provokeret Hitler til at begynde en aktion mod Skandinavien, som kunne rive Danmark med. Truslen om en tysk besættelse blev opfattet som sekundær og blev først konkret i begyndelsen af april 1940.

Foredragsholder Sten Andersen udgav i 2020 bogen ’Der er intet foruroligende for Danmark – Danmark mellem stormagterne frem mod 9. april 1945’.

Tid, pris og sted


10. oktober kl. 19:00-21.00

100 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/ 


Tilmelding nødvendig på billetto.

Roskilde Museum Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .