spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Danmark set fra en togkupe

Afholdt event

Danmark set fra en togkupe

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

06 feb 2024 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Tegning: Hans tegners skitse ’Fra Klampenborgbanen’ som Illustreret Tidende bragte i juli 1881.

I 1847 åbnede kongerigets første bane mellem Roskilde og København med toget Odin. Fem år tidligere havde en begejstret H.C. Andersen efter sin første jernbanetur (i Tyskland) skrevet, at det var som at møde Gud ”Ansigt til Ansigt”. Jernbanen er et det 19. århundredes største opfindelser. Kom og hør forfatter og professor Martin Zerlang, der har skrevet bogen ’Danmark set fra en togkupé’ fortælle om togets og jernbanens kulturhistorie. Hør mere om, hvordan jernbanen satte sit præg på alt: økonomi, politik, kunst, litteratur, musik og sprog i det moderne Danmark.

15. september 1853 skrev B.S. Ingemann til vennen N.F.S. Grundtvig, at damplokomotivet med ”dets stygge Piben” snart ville bruse forbi hans bopæl i Sorø – og det som Ingemann kaldte ”Jernbanealderen”, var begyndt. Toget og jernbanerne har omskabt landskabet og byerne, ja skabt byer, hundredvis af stationsbyer, ligesom jernbanerne har omskabt tiden, så alle steder har stillet på urene og indrettet sig efter den samme tid. Også vi mennesker og vores sprog har taget form og farve efter jernbanedriften - når tingene kører ’på skinner’; når der er ’fuld damp på’, og når alt bare ’kører’ - ja så er alt i orden!

Martin Zerlang er professor i litteraturvidenskab og moderne kultur på Københavns Universitet.

Den anmelderoste bog, Danmark set fra en togkupé, udkom i 2023 på Gads Forlag.

Tid, pris og sted

6. februar kl. 19-21

100 kr. (+ gebyr)

Billetter købes her

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere om museumsforeningen her: roskildemuseum.dk/museumsforening/

Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .