spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Danmarks Eksperiment i Grønland

Afholdt event

Danmarks Eksperiment i Grønland

Fra Gratis

Sted

Dato

25 feb 2016 kl. 18:45 - 21:00

Beskrivelse

Den 3. november 2015 udtalte Dansk Folkepartis Søren Espersen, at han mente at børneområdet i Grønland skulle tilbage under dansk administration. Udtalelsen kom som reaktion på en rapport, der dokumenterede omfattende omsorgssvigt blandt børn i Nordvestgrønland. Dansk intervention i "opdragelsen" af grønlandske børn er dog ikke ny. I 1951 blev 22 grønlandske børn sendt til Danmark, hvor de skulle lære dansk, uddannes og opdrages efter danske og ”moderne” idealer og dermed udgøre spydspidsen i udviklingen og moderniseringen af det grønlandske samfund. Eksperimentet førte ikke til den moderniserende avantgarde, som de danske administratorer i Grønland og i København havde forestillet sig. Indgrebet fik dog vidtrækkende konsekvenser for deltagernes egne liv, deres forhold til deres familier i Grønland og det grønlandske samfund.

Debatmødet vil tage udgangspunkt i de livserfaringer, som de tvangsfjernede grønlandske børn i 1951 gjorde sig dengag op gennem deres liv som voksne, og deres politiske kamp for at få en undskyldning fra den danske stat. Der vil derefter være debat om, hvorvidt den aktuelle debat omkring dansk intervention i Grønland i forhold til børneområdet udspringer af lignende koloniale og imperiale ideer, der udgjorde grundlaget for eksperimentet i 1951. Er der stadig en tro på, at danske samfunds- og familieværdier udgør det bedste ikke kun for børn i Grønland i dag, men også for de tusindvis af transnationalt adopterede som er kommet til Danmark fra primært tredjeverdens lande i de sidste fem årtier? Hvorledes kan transnationalt adopterede lære af de grønlandske erfaringer, og hvilke muligheder er der for solidaritet og samarbejde?

Oplægsholdere og paneldeltagere:

  • Helene Thiesen, Blev sendt til Danmark i 1951 og forfatter til bogen ”For flid og god opførsel: Vindesbyrd fra et eksperiment”.
  • Jens Heinrich, Forsoningskommissionen
  • Aaja Chemnitz Larsen, Medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit
  • Panelmoderator: Anders Riel Müller 송연준, Adoptionspolitisk Forum

Lokation

VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .