spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Danmarks vilde pattedyr - med forskerne i felten

Afholdt event

Danmarks vilde pattedyr - med forskerne i felten

Fra Gratis

Sted

Dato

23 sep 2020 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

Statens Naturhistoriske Museum præsenterer
VIN & VIDENSKAB 

JANNE AARIS-SØRENSEN Zoolog, grævlingeforsker
THOMAS BJØRNEBOE G. BERG Zoolog, hasselmusforsker
SOPHIE LUND RASMUSSEN Zoolog, pindsvineforsker
SUSSIE PAGH Zoolog, ræveforsker

Foto: Shutterstock.

I år er der kommet stor fokus på Danmarks dyreliv med DR-serien Vilde vidunderlige Danmark. I aften dykker vi ned i forskningen, der ligger til grund for vores viden om de danske dyr. Fire af Danmarks førende pattedyrforskere vil berette om, hvad deres mangeårige feltarbejde har afsløret om hhv. ræven, grævlingen, pindsvinet og vores helt egen syvsover, den sjældne hasselmus. 

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen). 


PROGRAM

Hasselmusen - en værdig naturbeskytter
THOMAS BJØRNEBOE G. BERG Ph.d., seniorforsker ved det naturhistoriske museum NATURAMA i Svendborg
     
Thomas Bjørneboe Berg har forsket i smågnavere og deres populationsøkologi i over 25 år. Han er leder af et forskningsprojekt om hasselmusens habitatudnyttelse på Fyn. Den nataktive hasselmus er Danmarks eneste repræsentant for syvsoverfamilien og er med på listen over de arter, som EU-landene har forpligtet sig til at overvåge. I Svanninge Bjerge på Sydfyn har Thomas og hans kollegaer opsat mere en 600 hasselmuskasser, som tilses mange gange årligt med det formål at opbygge den nødvendige viden om hasselmusen for at kunne lave en fornuftig forvaltningsplan. Thomas Bjørneboe Berg vil fortælle om, hvad hans undersøgelser indtil videre har vist om hasselmusens liv.  

Grævlingen i Danmark
JANNE AARIS-SØRENSEN Lektor emeritus, cand.scient., zoolog, grævlingeforsker
     
Janne Aaris-Sørensen har beskæftiget sig med grævlingen i over 50 år. I dette foredrag vil hun give et indblik i, hvad hendes forskning har vist om dyrets biologi og adfærd. Grævlingen har været en del af den danske fauna i godt 11.000 år og er et af vores største rovdyr. Med sit sort- og hvidstribede hoved og den gråmelerede pels er den let genkendeligt. Alligevel er der ikke mange mennesker, der har set en grævling. Det skyldes først og fremmest, at grævlingen er et natdyr. Mange myter knytter sig til grævlingen, men de færreste er sande. Grævlingen bider ikke ”til benet knaser” og sover ikke vintersøvn. Janne Aaris-Sørensen vil fortælle den rigtige historie om grævlingen.

Det Danske Pindsvineprojekt
SOPHIE LUND RASMUSSEN Ph.d., zoolog, pindsvineforsker, Syddansk Universitet og Naturama
     
Sophie Lund Rasmussen har forsket i pindsvin og deres adfærd i de sidste seks år. Hun har lavet danmarkshistoriens første ph.d.-afhandling om pindsvin og været leder af Det Danske Pindsvineprojekt. Projektet havde til formål at indsamle trafikdræbte pindsvin fra hele Danmark, og de næsten 700 indsamlede pindsvin har givet et meget mere detaljeret indblik i artens liv herhjemme, end vi har haft før. Sophie Lund Rasmussen vil præsentere de mest interessante resultater af undersøgelserne.  

De ukuelige ræve
SUSSIE PAGH Ræveforsker, ph.d., forsker på Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet
     
Sussie Pagh er Danmarks ledende ræveforsker, og hun har gennemført talrige undersøgelser af den røde ræv herhjemme, bl.a. af rævens fødevalg, unge ræves vækst og udviklingen af byræve. Ræve er generalister og færdes både i agerlandet og i byområderne, hvor de lever forskelligt og har forskellige ynglestrategier. Sussie Pagh vil præsentere ny forskning, der viser, hvordan ræve ikke bare fødemæssigt tilpasser sig forskellige landskaber, men at en fleksibel reproduktion og familiestruktur er noget af forklaringen på rævenes store overlevelsessucces.


Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

Læs om vores særlige COVID 19-foranstaltninger ifm. Vin & Videnskab. 

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Hovedfoto: Shutterstock.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .