Dark Matter

28 mar 2021 kl. 17:00 - 30 mar 2021 kl. 21:00

• En undersøgelse af mørke, som en del af et musisk, scenisk udtryk for det ubegribelige astrofysiske fænomen Dark Matter.

AtomAct inviterer dig ind i mørket som et led i en scenekunstnerisk undersøgelse af det ukendte, der omgiver os.

Dark Matter og Dark Energy er yderst komplekse fænomener at forstå, beskrive og iagttage. Selv de førende astrofysikere ved NASA siger, at man ved mere om, hvad det ikke er, end hvad det er. Man ved dog, at de er meget vigtige for, hvordan universet struktureres og opfører sig, samt at kun 5% af universet består af kendt stof og energi, de resterende 95% udgøres af ”dark” matter og energy/ukendt stof og energi.

Lyset forsvinder så lyden, bevægelserne og koreografien kun kan udtrykkes og sanses i mørket. Her vil publikum sammen med de performende kroppe være med i den sensoriske undersøgelse af det ukendte, det ikke håndgribelige men alligevel nærværende som en repræsentation af Dark Matter.

Ønsket er at undersøge hvor tæt på en fysisk manifestation og repræsentation af Dark Matter, det er muligt at komme med scenekunsten som medie, hvor dette residency er anden del af en omfattende undersøgelse af emnet. 

Derfor inviterer vi publikum til en efterfølgende talk, hvor de kan stille spørgsmål og give feed-back på deres oplevelser.


Medvirkende: 

Iscenesætter og performer Lene Kreilgaard

Komponist og musiker Birgit Løkke

Konsulent: Eja Due

Tak til U-Båden for at skabe rammerne for denne undersøgelse

Tak til Åbne Scene og Århus Kommunes Initiativpulje for at muliggøre 1. del af undersøgelsen i 2020.

Anbefalede events
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke