DAS ESKIMOBABY – Nordatlantiske Filmdage 2020

Strandgade 91, 1401 København
15 mar 2020 kl. 16:45 - 18:05
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

DAS ESKIMOBABY - stumfilm med levende musik


Sprudlende stumfilmkomedie med danske Asta Nielsen i hovedrollen. Filmen akkompagneres af den tyske pianist og komponist Eunice Martins.


Ingen ringere end stumfilmtidens store danske filmdiva Asta Nielsen spiller inuitkvinden Ivigtut, der bringes til Berlin af den unge polarforsker Knud Prätorius. Og det skorter ikke på muntre optrin i Walter Schmidthässlers sprudlende stumfilmkomedie fra 1918 om ”naturbarnets” møde med den moderne storby og dens spidsborgerskab. 

Filmhistorisk perle med levende musik 
Das Eskimobaby er filmhistoriens første spillefilm, der har Grønland som tema. Og den filmhistoriske perle bruger komikkens brede (og med nutidens øjne ikke altid helt politisk korrekte) pensel i sin livlige beretning om kultursammenstødet (lidt i stil med 1990’ernes komedie om den australske Crocodile Dundee og hans møde med storbylivet). 

Vi får besøg fra Berlin af pianisten og komponisten Eunice Martins, der i årevis har skrevet og spillet musik til stumfilm. Og siddende ved pianoet vil hun ikke blot underbygge filmens fortælling med sin underlægningsmusik, men også Asta Nielsens fabelagtigt lystige skuespil, så filmen bringes i dialog med nutidens publikum.


Arrangementet

Stumfilmen (70 min) har tyske mellemtekster og engelske undertekster.
Arrangementet varer 80 minutter. 


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Event aflyst

DAS ESKIMOBABY – Nordatlantiske Filmdage 2020

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke