David Bowie: The Last Five Years

17 feb 2017 kl. 17:30 - 19:30

Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København


OBS: Billet til ekstravisningen kl. 17.30, visning kl. 20 er udsolgt.

Hvor meget af det var planlagt, og var meget af det var tilfældigt – og hvor længe havde David Bowie vidst, at han skulle dø? Dét, og meget meget mere, får du svar på i den dugfriske og brandvarme dokumentar David Bowie: The Last Five Years.

David Bowie: The Last Five Years er dugfriskt portræt af den for evigt aktuelle mr. Bowie. To dage før hans sidste åndedrag udkom kronen på værket – et livsværk, der har sat dybe spor i musikhistorien.

Kamæleonen, Major Tom, Ziggy Stardust, the Thin White Duke, the Black Star; Bowie var en mand med mange ansigter, dybder og facetter. Med et blik tilbage til hans mange æraer, trækkes tråde mellem den unge Bowie og den aldrende superstar, der i ly for offentligheden bryggede på det, der skulle blive hans sidste musik. I optagelser fra hans sidste tour i 2003 opleves en usædvanlig Bowie, som er både stærk og lykkelig, men også svag og dødelig. Via interviews med de nærmeste kollegaer gennem mange år tegnes et billede af troldmanden, som på sine sidste to albums kigger tilbage på næsten 50 års kunstnerskab. Dette sjældne indblik i de sidste 5 år, som ellers foregik bag lukkede døre, beretter om Bowies elegante afsked og ikke mindst arbejdet med comeback-albummet ‘The Next Day’ og det sidste mesterværk i rækken,’ Blackstar’.

Visningen får en helt særlig introduktion af ingen ringere end filmens instruktør, Francis Whately, der også står også bag den kritikerroste David Bowie: Five Years fra 2013, som handlede om verdensstjernens første år.

Billet

Salg lukket