spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

De arkæologiske undersøgelser ved Kronprinsesse Marys Bro

Afholdt event

De arkæologiske undersøgelser ved Kronprinsesse Marys Bro

Fra DKK 60,00

Sted

Dato

16 mar 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kom og vær med, når vi deler oplevelserne fra de arkæologiske udgravninger ved Kronprinsesse Marys Bro. Området omkring Roskilde Fjord blev i 2019 beriget med en ny broforbindelse: Opførslen af Kronprinsesse Marys Bro. Broen har kastet meget omtale af sig, og er et af de senere års store infrastrukturelle byggerier i Danmark. Med en længde på 1,4 km og med 10 km tilhørende veje gav bryggeriet rammen for et stort arkæologisk projekt. Det store feltarbejde gav en række løbende resultater og nye opdagelser efterhånden, som processen skred frem. Den rejse vil vi med dette foredrag inviterer jer med på – med fund fra stenalder til nutid. Vi er i dag klogere på livet ved fjorden gennem de seneste 7.500 år.

Fjorden bringer nye ideer med sig, nye muligheder og nye tanker om alt mellem vand og himmel. Fjordlandets spændende historie fra oldtid til nutid udfolder sig på Færgegården og får helt nyt liv, når vi med dette foredrag inviterer jer til at opleve de nyeste opdagelser om livet ved fjorden. Foredraget giver mulighed for at komme helt tæt på de arkæologiske metoder, undersøgelser og resultater fra feltarbejdet, som fandt sted i perioden fra 2014 til 2017. Med dette foredrag inviterer bagom en stor del af det arbejde, som foregår i Færgegårdens regi, hvor viden produceres, bevares og udfoldes gennem det levede liv gennem tusinder af år omkring Roskilde Fjord.

Aftenens foredragsholder er Palle Østergaard Sørensen, uddannet arkæolog og historiker fra Københavns Universitet med mere end 25 års erfaring som gravende arkæolog. Han er i dag museumsinspektør ved Frederikssund Museum, Færgegården, en del af ROMU. Her har han sagsansvaret for de arkæologiske undersøgelser i Frederikssund Kommune.

Foredraget foranlediges af udgivelsen af bogen ”Kronprinsesse Marys Bro og arkæologien”, der gennem 15 artikler skildrer de arkæologiske undersøgelser. Forfatterne bag bogen tæller en række ansatte ved ROMU, herunder Palle Østergaard Sørensen.

Udgivelsen er finansieret af Møller-Clausen Fonden, Farumgaard-Fonden og ROMU. Bogen kan købes i ROMU’s museumsbutikker og på webshoppen.

TID, PRIS OG STED:

16. marts, kl. 19.00-21.00
60 kr. + billetgebyr. (billetter købes via billetto)
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Frederikssund Museum, Færgegården Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .