spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

DE DANSKE MEDIER OG RIGSFÆLLESSKABET

Afholdt event

DE DANSKE MEDIER OG RIGSFÆLLESSKABET

Fra Gratis

Sted

Dato

01 dec 2022 kl. 18:00 - 20:00

Beskrivelse

Hvilken rolle spiller danske medier for danskeres syn på Grønland og Færøerne? Dansk Ungdoms Fællesråd (DFU) slår dørene op for et oplæg- og debatarrangement på Nordatlantens Brygge.


Hvilken rolle spiller (især danske) medier i forhold til de fordomme, stereotyper og den manglende viden, der er mellem Grønland, Færøerne og Danmark? Og hvordan fremstiller danske medier egentlig de to lande?

Disse spørgsmål vil du få et indblik i under arrangement. I den første del vil der være oplæg af Johanne Faigh Larsen og Turið Nolsøe om danske mediers fremstilling af hhv. Grønland og Færøerne. Begge har forsket i emnet. Derudover vil et større dansk medie bidrage med et oplæg fra mediernes perspektiv. Til sidst sluttes begivenheden med spørgsmål fra salen.

Baggrund
Når der hovedsageligt vil blive fokuseret på danske medier så er det, fordi antagelsen er, at det er her problemet er størst. Fokus vil være både på, om medierne gør nok for at undgå at reproducere stereotyper (dvs. om de har en for ensidig og især negativt betonet dækning af Grønland og Færøerne) og på spørgsmålet om, hvilket ansvar medierne bærer.

Arrangementet er en del af DUFs projekt Sjómaq, som har til formål at skabe bånd og øge det gensidige kendskab mellem unge i Grønland, Færøerne og Danmark. En vigtig del af projektet er at skabe oplysning om landene og forholdet imellem dem.


Program

Kl. 18.00: Velkomst og rammesætning

Kl. 18.10: Oplæg om repræsentation af grønlændere og Grønland i danske medier ved Johanne Faigh Larsen, kandidat i journalistik og dansk på Roskilde Universitet (inkl. Q&A)
Kl. 18.35: Oplæg om repræsentation af færinger og Færøerne i danske medier ved Turið Nolsøe, Ph.d.-stipendiat hos Institut for Kommunikation hos KU (inkl. Q&A)

Kl. 19.05: Pause

Kl. 19.15: Hvordan føler en ung, grønlandsk studerende i Danmark, at unge fra Grønland bliver repræsenteret i danske medier? Kort indlæg fra Naja-Theresia Høegh fra Avalak (grønlandsk studenterforening i DK).
Kl. 19.30: Hvilken rolle spiller danske medier? Hvad kan danske medier gøre for at skabe bedre repræsentation? Er der sket en positiv udvikling gennem de seneste år? Oplæg ved Phillippa Maigaard, tidl. TV2-reporter bosiddende i Grønland.
Kl. 19.45: Spørgsmål fra salen
Kl. 19.55: Afslutning

Praktisk info

Arrangementet bliver afholdt på Nordatlantens Brygge den 1. december kl. 18-20. Dørene vil være åbne fra kl. 17.30 og man kan købe snacks og drikkevarer både før og under arrangementet.

Lokation

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .